Ëmbëlsira e tre muajve të bekuar

Tre muajt e bekuar zotërojnë një shije krejt tjetër, përmbajnë një atmosferë krejt ndryshe nga muajt…

Njëriu që u shit në treg për shkak të një betimi

Nje here nje i varfer veren Hidrin a.s. ne rrugen kryesore te mbushur me njerez. I…

Mrekullia shkencore nga Kurani – Formimi i naftës

“Madhëroje larg të metave Zotin tënd, më të lartësuarin! I Cili krijoi dhe përsosi, dhe i…

A është Allahu i drejtë apo jo ? Ndodhi në kohen e profetit Davud a.s.

Nje here shkon tek profeti Davud a.s. nje grua dhe me gjysem zeri i thote: O…

TEFSIRI I SURES FIL

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـنِ الرَّحِيمِ أَلَمْ تَرَ كَيْفَ فَعَلَ رَبُّكَ بِأَصْحَابِ الْفِيلِ (1) أَلَمْ يَجْعَلْ كَيْدَهُمْ فِي تَضْلِيلٍ…

Kodi matematik i Kur’anit

Ndër 10 vjeçarët e fundit shumë dijetarë myslimanë janë ballafaquar me shkencëtarë perëndimorë të fushave të…

Nxënësi i zgjuar

E ka pyetur Shekik el-Belhi nxënësin e tij, Hatim el-Esamin. Sa vjet ke mësuar tek unë?…

Rreth debatit për mbulesen e gruas në islam

Debati rreth çështjes së mbulesës së gruas që Islami përfshin në urdhëresat fetare, nuk ka qenë…

Arsimi – Zemra e Kombit

Të arsimohesh sot është një nevojë e imponuar nga konjukturat e zhvillimeve, megjithëse nuk është kusht…