Si u krijua bota ?

Si u krijua bota ? Pas as me te voglin dyshim eshte se; Kirjuesi i botes…

Disa rregulla mbi Kurbanin

Ne fene islame therja e kurbanit behet vetem per Allahun xh.sh. dhe ai qe ben kurban…

Nata e Kadrit

Allahu xh.sh thote: “Ne e kemi zbritur (Kur’anin) ne naten e Kadrit. E kush mund ta…

Si pritet muaji Ramazan?

Nga Gëzim Kopani (Myfti i rrethit Pukë) Si duhet pritur muaji i bekuar i Ramazanit?  Muaji…

Hafizi pukjan Gentian Ramiz Thaçi

Gentian Ramiz Thaçi ne fshatin Trun te rrethit Puke me 29.05.1982. Ai u rrit ne nje familje intelektuash. Me date;…

Nata e mirë Regaib

Nata e mire Regaib eshte nata qe lidh naten e enjte me diten e xhuma.(1) Ne te njejten…

Mbulesa e grave – Hixhabi

Perpara se te flas mbi mbulesen e gruas ne islam (hixhab), dua te bej nje hyrje…

Qëndrimi i Muhamedit a.s. ndaj grave

Eksploatimi sistematik i grave përmes mohimit të të drejtave të tyre për jetë, arsimim, trashëgimi, liri…

Rëndësia e xhematit

Fjala xhemat ka kuptimin e nje grupi por nese e analizojme me kujdes fjalen xhemate nga…