Gjurmët e besimit islam në fshatin Kryezi, Pukë.

Fotografia e parë dhe e dytë është në hyrje të një shtëpie myslimane në lagjen Arifaj.…

Kryetari i KMSH merr pjesë në Forumin Ndërfetar të G-20 Itali

Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, H. Bujar Spahiu, mori pjesë në Forumin Ndërfetar të G-20,…

Percillet per ne banesen e fundit ish Myftiu i Kosoves dr. Rexhep Boja

Prishtinë, 15 shtator 2021Sot në varrezat e fshatit  Kërnicë të Klinës me pjesëmarrjen e familjarëve, autoriteteve…

Dyzet Hadithe mbi moralin

-1- عَنْ أُمِّ الدَّرْدَاءِ (رَضِيَ الله عَنْهَا) سَمِعْتُ مِنَ النَّبِيِّ (صَلَّى الله  عَلَيْهِ وَسَلَّمَ) يَقُولُ: أَوَّلُ…

NXITJA E ISLAMIT PËR ARSIMIMIN E GRUAS

A mund të jenë të barabartë ata që dinë me ata që nuk dinë?”[1] Njerëzimi përgjatë…

Myftinia Pukë në ndihmë të familjeve në nevojë

Sot, Myftiu i Pukes Gezim Kopani ishte ne disa familje ku shperndau disa pako ushqimore per…

Çfarë është Hadithi ?

Çfarë është Hadithi ? Fjala “Hadith” vjen nga gjuha arabe. Në aspektin leksikor (gjuhësor) do të…

Mbroni pyjet nga zjarri !

Per shkak te kushteve te krijuara si pasoj e zjarreve ne pyejet e Pukes, Myftiu i…

Islami ndalon pergojimin

Nje nder ndalesat me te rendesishme te fese islame eshte pergojimi apo thashethemet. Pergojimi eshte ai…