Lajthizë

Xhamia e fshatit Lajthize-Puke

Sipas te dhenave Xhamia Lajthizë eshte ndertuar rreth vitit 1910 me kontribut te vete besimtareve dhe Myftinise Puke. Ajo ka sherbyer jo vetem per fshatin Lajthize por edhe per fshatin Dedaj.
Ne kete xhami kan sherbyer si imam Shaban Rexha , Sahit Hoxha.  Sipas nje informacioni te dhene nga kryeplaku i fshatit Riza Shabani dhe i arkivuar ne Myftinin e Pukes kemi se; Ne xhamin e fshatin Lajthiz kan sherbyer muezin: Murat Musa , Nail Hoxha, Bajram Cena, Syle Mehmeti dhe Mustaf Faslia.

Ne zgjedhjet per keshill te xhamise zhvilluar ne vitin 2003 u zgjodhen:

1.  Musa Ademi
2. Nezir Shkreli
3. Hajredin Beslimi
4. Adem Jemini
5. Uk Shabani

Ne progjesin e zgjedhjes nga ana e Myftinise Puke kan marr pjese: Ibrahim Hoxha (Myfti), Bek Selmani (Anetar), Armir Mehaj (Sekretar), dhe Qazim Kopani (Administrator). Kjo sipas arkivit te Myftinise Puke e dhene nga formulari i dt. 20.06.2003

Ne vitin 2007 me interesimin e Myftiut te Pukes Gezim Kopani eshte bere çertifikimi i tokes se xhamise se fshatit Qerret.

Plan vendosja e xhamise se fshatit Lajthiz – Puke

Materiali i mesiper eshte marr nga arkivi i Myftinise Puke dhe blogu https://gezimkopani.blogspot.com/