Myftiu

 
Gëzim Kopani  ( Myfti i rrethit Pukë )
Gëzim Kopani (Myfti)
Gëzim Kopani (Myfti)

Në janar të vitit 2005 Komuniteti Mysliman i Shqipërisë emëron Gëzim Kopanin Myfti të rrethit Pukë, detyrë të cilen e vijon dhe sot. Gezim Kopani u lind në fshatin Meçe , Pukë01.09.1983.
Pas shkollës 8-vjeçare “Migjeni” Pukë , ka vijuar shkollen e mesme në Medresen e Tiranës. Më pas studimet në Stamboll. Pas kthimit në Shqipëri ka ndjekur disa studime dhe trajnime sidomos në fushen e Informatikës dhe të mësuesisë.
Shërbimin fetarë Gëzim Kopani e filloi në muajin shtator të vitit 2004 duke u emëruar  në fillim KMSH imam në xhamin e qytetit të Pukës te cilen e vazhdoj deri në muajin janar të vitit 2005 ku Komuniteti Mysliman i Shqipërisë e emëron Gëzim Kopanin Myfti të rrethit Pukë.
Krahas detyrës së imamit dhe Myftisë Gëzim Kopani nga viti 2005 e në vijim ka dhënë mësime islame në Mejtepin e; Pukës, Fushë-Arrëzit, Qerretit dhe Rrapës. Ndërsa në vitin 2008 Gëzim Kopani emërohet nga Zyra Arsimore e Rrethit Pukë mësues i lëndës së Informatikës. Kështu nga 2008-2013 dha mësim në shkollat: Shkolla 9-vjeçare “Migjeni” Pukë, Shkolla e mesme e bashkur Ndue Pjetri Luf, Shkolla 9-vjeçare Shtjefen Gjeçovi Gomsiqe, Shkolla 9-vjeçare Rrape , Shkollen 9-vjeçare Ali Bytyçi Qerret dhe në fund në Shkollen e mesme Sabah Sinani Pukë
Gjatë këtyre viteve Myftiu Gëzim Kopani dha kontributin të çmuar në; Çertifikimin xhamive dhe tokave vakuf të Myftinisë Pukë si përshembull: Çertifikimin e tokës dhe Rindërtimin e xhamisë së vjetër Kodër Hani Pukë, rindërtimin e xhamisë së fshatit Qerret, Iballe, çertifikimin e xhamisë së qytetit Pukë dhe tokës së saj etj.
Sëbashku me babain e tij H.Qazim Kopani myftiu Gëzim Kopani arriten të rihapnin në vitin 1998 Mejtepin e Pukës  për të vijuar me rihapjen e mejtepeve si: Qerret, Iballe, Kryezi madje arriten të tahpin për herë të parë mejtep në Fushë Arrëz dhe Rrape.  
Me vizionin e tij Myftiu Gëzim Kopani arriti të krijojë për herë të parë bashkëpunime me institucione të shumta islame si; Bashkësia Islame e Republikës së Kosovës, Ambasaden e Shtetit të Kuvajtit në Shqipëri, Ambasaden Turke , Arabe në Shqipëri , me fondacione dhe shoqata të ndryshme islame, kulturore brenda dhe jasht vendit si dhe rilidhjen e bashkëpunimeve me Myftininë Prizren dhe Gjakovë etj.
Falë këtyre bashkëpunimeve çdo vit ka arrit të zhvillojë me suksese aktivitete të shumta islame, kulturore, arsimore si dhe të ndihmoj dhjetra familje në nevojë. Pa përmend vitet e mëparshme vetem gjatë vitit 2021-2022 ka arrit tu gjendet pranë 2525 familje në nevoj pa dallim bindjesh. Më konkretish ne vitin 2021 , janë mbeshtetur 1298 familje, ndërsa në vitin 2022 janë mbeshtet 1227 familje në gjithë rrethin e Pukës. Mbeshtetja sociale ka konsistuar në: sobë drush, lëndë drusore për zjarr, jorgan, batanije, mjete shkollore, këpucë, pako ushqimore etj. Për më shumë ju mund të shikoni Analizat e Punës që ndodhen të publikuara këtu.
Gëzim Kopani është i martuar dhe ka tre fëmijë; një djalë dhe dy vajza.

Disa fotografi të aktiviteteve të Myftiut të rrethit Pukë Gëzim Kopani 

Tirane , 09 mars 2023
Tiranë, më 09 mars 2023
Nga vizita e Famullitarit te Kishes Katolike ne Myftinin e Pukes
Nga vizita e Myftiut te Shkodres ne Myftinin e Pukes
Gjate takimit me Ambasadorin e ri te Shtetit te Kuvajtit ne Shqiperi (2023)
Gjate vizites Zyrtare ne Myftinin e Gjakoves
Gjate takimit te Myftiut me Drejtorin e Medreses H.Sh.Shamia Shkoder
Me nje pjese te nxenesve te Mejtepit te xhamise se qytetit Puke
Takim me rinin e fshatit e fshatit Qerret
Myftiu i Pukes Gezim Kopani sebashku me koleget e tjere Tirane

Myftiu i Pukes Gezim Kopani gjate predikimit ne xhamin e qytetit Puke
Nga perurimi i rindertimit te xhamise se fshatit Iballe

Delegacioni i Komunitetit Mysliman te Shqiperise dhe te Bashkesise Islame te Kosoves ne Myftinin e Pukes
Nga perurimi i rindertimit te xhamise se fshatit Qerret (2017)
Myftiu i Pukes Gezim Kopani dhe Myftiu i Kosoves H.Naim ef. Ternava

Nga vizita e Kryetarit te Komunitetit Mysliman te Shqiperise H.Skender Bruçaj ne Myftinin e Pukes

Simpozium ne kuade te ditelindjes se Profetit Muhammed a.s. Fush Arrez , mars 2016
Simpozium me grat mysliman te qytetit Fushe Arrez, shkurt 2016

24.01.2016

Nga vizita e Myftiut te Pukes ne Myftinin e Prizrenit
15.05.2016

 

Myftiu duke bere celebrimin islam nje çifti ne xhamin e Pukes
Myftiu gjate nje takimi ne fshatin Xathë

Keshilli , gusht 2023
Gjate mbledhjes se Konsituimit te Keshillit te Myftinise Puke per vitin 2019-2023

Fushe Arrez

Seminar me grat e qytetit te Fushe Arrezit, dhjetor 2015
Seminar me grat e qytetit te Fushe Arrezit, dhjetor 2015

Nga vizita e nxenesve te Mejtepit Fushe Arrez ne Myftinin dhe xhamin e Pukes, nentor 2015
Myftinia Puke 27.11.2015

Myftiu i Prizrenit gjate nje vizite ne Myftinin e Pukes

Gjate takimit zyrtar zhvilluar me Myftiun Gezim Kopani 25.9.2015
Gjate vizites ne Myftinin e Pukes te Famullitarit te Kishes Katolike Puke Giovanni Fiocchi
Nga mbledhja e Keshillit te Myftinise Puke
20.9.2015

Qerret
Myftinia ndihmon disa familje ne prag te Kurban Bajramit ,Fushe Arrez 14.9.2015
Myftiu gjate nje takimi ne fshatin Flet
Xhamia e Re , Kryezi Puke dt.30.8.2015
(Fotografi gjatë takime në Rrape)

Viziten ne familjen Mustafa pas tragjedis se aksidentit. Fushe Arrez
Vizita e kreut te fondacionit Miresia Korab Kaja ne Myftinin e Pukes

Kryezi-Puke 09.07.2015

Rrape,Puke 07.07.2015
Gjate takimit ne fshatin Trun 4.07.2015
Sakat-Blerim 04.07.2015
Shtrim i iftar ne qytetin e Fushe Arrezit, korrik 2015

Flet

Qerret

Myftiu i Pukes Gezim Kopani dhe Atasheun i Ambasades Turke per Ceshtjet Fetare Shaban Ishlek

Xathë

Iballe

Projekt ne ndihme te familjeve ne nevoj

Myftiu Gezim Kopani gjate vizites ne KBI Prizren (21.4.2015)
Xathe,Puke 18.4.2015

Mbledhja e Keshillit te Myftinise Puke (11.4.2015)
Myftiu i Tiranes Ylli Gurra gjate nje vizite zyrtare ne Myftinine Puke (28.3.2015)
Aktivitet kulturore islam me rastin e ditelindjes se profetit Muhammed a.s. Fushe Arrez, mars 2015
Aktivitet kulturore islam me rastin e ditelindjes se profetit Muhammed a.s. Fushe Arrez, mars 2015
Aktivitet kulturore islam me rastin e ditelindjes se profetit Muhammed a.s. Fushe Arrez, mars 2015
Takim me grat myslimane ne qytetin e Fushe Arezit , Shkurt 2015

Fierzë

Sofra e Harmonis Fetare I , 2007
Puke 04.10.2014

Pas nje takimi me besimtaret mysliman tek “Shtepia e Madhe” Fushe Arrez. , dt.28.09.2014

Iftar ne Shkoder (23.7.2014)
Iftar ne Shkoder (23.7.2014)

Xhamia Iballe 26.06.2014

Shkoder, 25.04.2014

Projekt ne ndihme te familjeve ne nevoj

Nga mbledhja e Keshillit te Myftinise Puke
Fush-arrez 18 janar 2014
Myftiu i Pukes Gezim Kopani gjate nje vizite pune ne Myftinine Shkoder.
08.01.2014

DETURAT E MYFTIUT

Neni 82
(Statuti i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë)

Myftiu drejton dhe organizon të gjithë veprimtarinë e myftinisë. Organizon ceremonitë për festat fetare të besimit musliman.

Ndjek dhe kontrollon veprimtarinë fetare në xhami në juridiksion të myftinisë, për zbatimin e statusit dhe rregullores së brendshme të KMSH-së.

Organizon hapjen e kurseve fetare në xhami e myftini dhe ndjek e kontrollon fuksionimin e tyre.

Interesohet dhe bashkëpunon me besimtarët muslimanë, organet e pushtetit lokal dhe donatorë të ndryshëm për ndërtimin e xhamive në fshatra, komuna ose në qytetet ku nuk ka objekte kulti.

Bashkëpunon me organet e pushtetit vendor në rreth dhe qark për evidentimin, njohjen dhe kompensimin e pronave.

Ngre padi në gjykatë në emër të Komunitetit Musliman të Shqipërisë kundër përsonave fizik ose juridik, që cënojnë interest e myftinisë. Përfaqëson Komunitetin Mysliman të Shqipërisë në proceset gjyqësore.

I propozon Kryesisë së Komunitetin Mysliman të Shqipërisë kandidaturat për emërim e lëvizje kuadri, ulje ne detyrë, masat disiplinor.

Mbikqyrë dhe kontrollon gjithë veprimtarinë fetare të myftinisë.

 

KONTAKTI I MYFTIUT

  • Email: gezimi_01@hotmail.com & gezimkopani@kmsh.al 
  • Mob: +355685020099

Blogu dhe Webi i Myftiut

 

 Disa shkrime të Myftiut 

Meso fenë islame
Historia e profetëve
Hadithe të përzgjedhura
Agjërimi
Mjekimi sipas mësimeve islame
Fjalor islam
Përhapja e besimit mysliman në rrethin e Pukës ndër vite.(1523-1990)
Kontributi i hoxhallarëve pukjan për Liri e Pavarësi
Xhemal Naipi përfaqesoi Myftinë e Pukës në kongresin e parë mysliman të vitit 1923
Jeta e Zenel Hoxhe Mehaj (1853-1945)
Sadik Prishtina, Hoxha në kujtesen e pukjanëve.
Imam Osman Hoxha , Hoxhë dhe Atdhedashes
Jeta e Imam Elez Hoxha (1910-2002)
Jeta e imam Shaban Rexha
Jete e imam Sahit Hoxha
Jeta e imam Ibrahim Hoxha ( 1922 – 2012 )
Puka,qyteti që vuante mungesen e xhamisë
Historiku i Xhamisë së fshatit Kabash, Pukë
Ura e Hoxhës, Gomsiqe-Pukë
Islami dhe Kazaja e Pukës
Disa nga shkaqet e pranimit të islamit në Shqiperi
Xhamia e fshatit Iballe, Pukë
Xhamia e fshatit Lajthize,Puke
Imam Qazim Nushi afro 40 vjet në sherbim të islamit në xhaminë e fshatit Qerret të Pukës.
Mejtepi i xhamise se Iballes
Rëndësia e Mejtepit të Xhamisë së fshatit Qerret Pukë (1892)
Xhamia Rrypë , Pukë (1318 h)
Kalaja e fshatit Flet, Pukë
Historia e besimit mysliman në fshatin Flet
Dashuria ndaj Atdheut urdhër nga Krijuesi i Gjithësisë
Shaban Rexha, mësuesi shëmbullor i Mejtepeve të Pukës
Mejtepi i fshatit Kabash Pukë para 85 vitesh
Kuvendi (Mexhlis) i Kajmekamit të Pukës
Lista e Myftive dhe Imamëve në Pukë
Çfarë është Hadithi ?
Hadithe te perzgjedhura
Fisi i Kabashit

 

Leave a Reply