Rrypë

 

Sipas nje tabele te Kryetarit te Komunes Rrape Ndue Gjoni dhe te Kryeplakut te fshatit Rrape Sadik Bajrami , date, 07.08.2002  numri i popullsis eshte 680 prej te cileve 556 jane mysliman. Xhami ka ne Rrypë. Permasat e tokes qe i ka Disponuar xhamie e fshatit ne metra dhe dylym eshte 1130 m2. Viti i ndertimit 1860. Ne kete xhami ka sherbyer si imam H.Ibrahim Hoxha ndersa muezin Shaq Dema.

Informacion i marr nga arkivi i Myftinise Puke

 

 

Ne punim…