Fushë Arrëz

Sipas arkivit te Myftinise Puke ne vitin 2006 numri i banoreve mysliman qe banojne ne qytetin e Fushe Arrezit ishte rreth 750 mysliman. Si ne shume vende te tjera edhe ne Fushe Arrez myslimanet jane te hershem. Kujtesa e besimtareve mysliman te kesaj zone thone mbi 300 vjeçar. Numri i myslimaeve erdh ne rritje sidomos pas mbeshtetjes qe Hoxha i Pukes i lejoj te vendosen ne tokat e tij ne Fushe Arrez. Myslimanet u shtuan aq shume saqe nje familje aty nga jo myslimanet me perbuzje e quajten “Shtepia e turk” e cila ne fakt ishte Shtepia e Madhe e cila edhe sot eshte me za.
Dhe pse myslimanet pas vitit 1991 nuk nxorren asnje penges per vendosjen per here te pare ne tokat myslimane te kulteve te tjere, nje gje e tille nuk ndodhi kur Myftinia Puke ne vitin 2007 vendosi te ndertoj nje xhami tek toka dhe shtepia e blere e nje familje myslimane ne fshatin Fshati Fushe Arrez , dhe pse aty prej vitesh Myftinia Puke zhvillonte takime me myslimanet si dhe zhvillonte kursin islam Mejtep. Myslimanet u merziten shume per mos lejimin e ndertimit te xhamise, sigurisht dhe myslimanet e tjere te rrethit Puke. Gjate nje takimi te Myftiut te Pukes Gezim Kopani me myslimanet dhe jo vetem ne lidhje me mos lejimin e ndertimit te xhamise tha: “Ne jemi vellezer, miq e shoke te njeri – tjetrit. Ne dasht Allahu xh.sh do vije kohe qe edhe xhamia do ndertohet, nderkohe veprimtarit tona islame dhe lutjetet tona ndaj Allahut xh.sh. do i vijojme edhe pa xhamin.”
Çdo vit Myftinia Puke zhvillon takime te ndryshme me besimtaret mysliman te ketij qyteti. Prej vitesh ne kete qytet fale mbeshtetjes se Komunitetit Mysliman te Shqiperise dhe te shoqates Istanbul zhvillohen mesime ne mejtep (kurs i mesimeve islame) per femijet e ketij qyteti. Nderkohe pas asnje dallim fetare projekte te ndryshme sociale si pension per jetim, pako ushqimore etj shperndahen ne qytetin e Fushe Arrezit.
Sipas arkivit te Myftinise Puke te vitit 2002 Bashkia Fushe Arrez eshte e ndar ne: Qytet Fushe Arrez, Fshati Fushe Arrez, Fshati Micoj dhe fshati Lumardhe . Te gjithe sebashku kan 5810 banor.
Qytet Fushe Arrez ka 4777 banor. (Arkivi i Mftinise Puke viti 2002, reference; Nr.1178, date; 15.10.2002)


Shenim: Teskti i mesiper eshte ne perditesim…

Me poshte mund te shikoni disa fotografi te aktiviteteve qe Myftinia Puke
ka zhvilluar nder vite ne qytetin e Fushe Arrezit. 

Fushe Arrez, 31 mars 2022
Fushe Arrez, 31 mars 2022
Fushe Arrez, 31 mars 2022
Fushe Arrez, 31 mars 2022
Fushe Arrez, 23 mars 2022
Projekt social, ramazan Fushe Arrez prill 2022
Nxenesit e Mejtepit Fushe Arrez vizite ne Myftinine e Pukes. Dhjetor 2021
Takim me grate myslimane te qytetit te Fushe Arrezit. Viti 2021
Nxenesit e Mejtepit te Fushe Arrezit gjate nje eskursioni ne fshatin Micoj. Viti 2021
Nxenesit e Mejtepit te Fushe Arrezit gjate nje eskursioni ne fshatin Micoj. Viti 2021
Nxenesit e Mejtepit te Fushe Arrezit gjate nje eskursioni ne fshatin Micoj. Viti 2021
Nxenesit e Mejtepit te Fushe Arrezit gjate nje eskursioni ne fshatin Micoj. Viti 2021
Nxenesit e Mejtepit te Fushe Arrezit gjate nje eskursioni ne fshatin Micoj. Viti 2021
Nxenesit e Mejtepit te Fushe Arrezit gjate nje eskursioni ne fshatin Micoj. Viti 2021
Nxenesit e Mejtepit te Fushe Arrezit gjate nje eskursioni ne fshatin Micoj. Viti 2021
Nxenesit e Mejtepit te Fushe Arrezit gjate nje eskursioni ne fshatin Micoj. Viti 2021
Fushe Arrez 2020
Fushe Arrez, shkurt 2020
Fushe Arrez, shkurt 2020
Mejtepi i Fushe Arrezit. Viti 2019
Projekt social ne muajin Ramazan . Fushe Arrez, mars 2019
Vizita e nxenesve te Mejtepit Fushe Arrez ne xhamin e Pukes. Mras 2019
Nxenesit e Mejtepit Fushe Arrez gjate eskursionit ne Puke. Mars 2019
Nxenesit e Mejtepit Fushe Arrez gjate eskursionit ne Puke. Mars 2019
Nxenesit e Mejtepit Fushe Arrez gjate eskursionit ne Puke. Mars 2019
Mejtepi Fushe Arrez, prill 2019
Mejtepi i Fushe Arrezit, prill 2019
Myftiu i Pukes Gezim Kopani me djemt e Mejtepit Fushe Arrez. Shkurt 2019
Sociale, ramazan 2018 Fushe Arrez
Sociale, ramazan 2018 Fushe Arrez
Mejtepi Fushe Arrez Prill 2018
Simpozum mbi vleren e neteve te mira. Fushe Arrez, 21 mars 2018
Fushe Arrez, 21 prill 2018
Myftiu i Pukes Gezim Kopani gjate fjales pershendetese te simpoziumit. Fushe Arrez, 21 prill 2018
Fushe Arrez, 21 prill 2018
Basri Selimaj gjate pershendetjes ne emer te myslimaneve te qytetit te Fushe Arrezit. Dt;21 prill 2018
Fushe Arrez, 21 prill 2018
Fushe Arrez, 18 mars 2018
Fushe Arrez, prill 2018
Simpozum mbi vleren e neteve te mira. Fushe Arrez, 21 mars 2018
Fushe Arrez, mars 2018
Fushe Arrez, mars 2018
Fushe Arrez, mars 2018
Fushe Arrez, 18 mars 2018
Fushe Arrez, mars 2018
Fushe Arrez, mars 2018
Fushe Arrez, qershor 2017
Simpozium, Fushe Arrez , prill 2017
Fushe Arrez, Prill 2017
Fushe Arrez, prill 2017
Simpozium, Fushe Arrez , prill 2017
Fushe Arrez, prill 2017
Fushe Arrez, prill 2017
Projekt social, ramazan Fushe Arrez, qershor 2016
Nga vlersimi i nxenesit te mejtepit Fushe Arrez ne konkursin e xhamise Puke. Maj 2016
Myftiu i Pukes Gezim Kopani gjate nje takimi me prinderit e nxenesve te mejtepit Fushe Arrezit. Maj 2016
Mejtepi Fushe Arrez maj 2016
Mejtepi Fushe Arrez maj 2016
Mejtepi Fushe Arrez maj 2016
Mejtepi Fushe Arrez maj 2016
Eskursion me nxenesit e mejtepit Fushe Arrez ne fshatin Kryezi. Prill 2016
Grupi i djemve te mejtepit te Fushe Arrezit gjate faljes se namazit te drekes ne xhamin e fshatit Kryezi. Prill 2016
Eskursion me nxenesit e mejtepit Fushe Arrez ne ne xhamin e re te shatit Kryezi. Prill 2016
Nxenesit e mejtepit Fushe Arrez pas faljes se namazit te drekes ne xhamin e re te fshatit Kryezi. Prill 2016
Takim ne kuader te neteve te mira. Fushe Arrez. prill 2016
Takim ne kuader te neteve te mira. Fushe Arrez. prill 2016
Takim ne kuader te neteve te mira. Fushe Arrez. prill 2016
Simpozium ne kuade te ditelindjes se Profetit Muhammed a.s. Fush Arrez , mars 2016
Simpozium ne kuade te ditelindjes se Profetit Muhammed a.s. Fush Arrez , mars 2016
Simpozium ne kuade te ditelindjes se Profetit Muhammed a.s. Fush Arrez , mars 2016
Simpozium ne kuade te ditelindjes se Profetit Muhammed a.s. Fush Arrez , mars 2016
Simpozium ne kuade te ditelindjes se Profetit Muhammed a.s. Fush Arrez , mars 2016
Simpozium ne kuade te ditelindjes se Profetit Muhammed a.s. Fush Arrez , mars 2016
Simpozium ne kuade te ditelindjes se Profetit Muhammed a.s. Fush Arrez , mars 2016
Simpozium ne kuade te ditelindjes se Profetit Muhammed a.s. Fush Arrez , mars 2016
Simpozium ne kuade te ditelindjes se Profetit Muhammed a.s. Fush Arrez , mars 2016
Simpozium ne kuade te ditelindjes se Profetit Muhammed a.s. Fush Arrez , mars 2016
Simpozium me grat mysliman te qytetit Fushe Arrez, shkurt 2016
Simpozium me grat mysliman te qytetit Fushe Arrez, shkurt 2016
Simpozium me grat mysliman te qytetit Fushe Arrez, shkurt 2016
Simpozium me grat mysliman te qytetit Fushe Arrez, shkurt 2016
Simpozium me grat mysliman te qytetit Fushe Arrez, shkurt 2016
Projekt social Fushe Arrez, janar 2016
Ne mejtepin e Fushe Arrezit, dhjetor 2015
Seminar me grat e qytetit te Fushe Arrezit, dhjetor 2015
Seminar me grat e qytetit te Fushe Arrezit, dhjetor 2015
Seminar me grat e qytetit te Fushe Arrezit, dhjetor 2015
Seminar me grat e qytetit te Fushe Arrezit, dhjetor 2015
Seminar me grat e qytetit te Fushe Arrezit, dhjetor 2015
Myftiu i Pukes Gezim Kopani gjate nje ore mesimi me nxenesit e Mejtepit Fushe Arrez. Viti 2015
Nga vizita e nxenesve te Mejtepit Fushe Arrez ne Myftinin dhe xhamin e Pukes, nentor 2015
Nga vizita e nxenesve te Mejtepit Fushe Arrez ne Myftinin dhe xhamin e Pukes, nentor 2015
Nga vizita e nxenesve te Mejtepit Fushe Arrez ne Myftinin dhe xhamin e Pukes, nentor 2015
Nga vizita e nxenesve te Mejtepit Fushe Arrez ne Myftinin dhe xhamin e Pukes, nentor 2015
Vizita e nxenesve te mejtepit Fushe Arrez tek xhamia e vjeter e Koder Hanit Puke. Nentor 2015
Vizita e nxenesve te mejtepit Fushe Arrez tek xhamia e vjeter e Koder Hanit Puke. Nentor 2015
Vizita e nxenesve te Mejtepit Fushe Arrez ne Puke. Nentor 2015
Vizita e nxenesve te Mejtepit Fushe Arrez ne Puke. Nentor 2015
Vizita e nxenesve te Mejtepit Fushe Arrez ne Puke. Nentor 2015
Fushe Arrez 25.9.2015
Atmosfera e Kurban Bajramit ne qytetin e Fushe Arrezit 23.09.2015
Atmosfera e Kurban Bajramit ne qytetin e Fushe Arrezit 23.09.2015
Myftiu i Pukes Gezim Kopani gjate nje takimi zyrtare ne kryetarin e Bashkis
Fushe Arrez, Fran Tuci. Shtator 2015
Myftiu i Pukes Gezim Kopani gjate nje takimi zyrtare ne kryetarin e Bashkis Fushe Arrez, Fran Tuci. Shtator 2015
Viziten ne familjen Mustafa pas tragjedis se aksidentit. Fushe Arrez
Vizita e kryetarit te bashkise Fushe Arrez Fran Tuci ne Myftinin e Pukes. Korrik 2015
Shtrim i iftar ne qytetin e Fushe Arrezit, korrik 2015
Shtrim i iftar ne qytetin e Fushe Arrezit, korrik 2015
Myftinia Puke ne ndihme te familjeve per shkak te motit te acart.
Projekt cocial, Fush Arrez, mars 2015
Aktivitet kulturore islam me rastin e ditelindjes se profetit Muhammed a.s. Fushe Arrez, mars 2015
Aktivitet kulturore islam me rastin e ditelindjes se profetit Muhammed a.s. Fushe Arrez, mars 2015
Aktivitet kulturore islam me rastin e ditelindjes se profetit Muhammed a.s. Fushe Arrez, mars 2015
Aktivitet kulturore islam me rastin e ditelindjes se profetit Muhammed a.s. Fushe Arrez, mars 2015
Aktivitet kulturore islam me rastin e ditelindjes se profetit Muhammed a.s. Fushe Arrez, mars 2015
Aktivitet kulturore islam me rastin e ditelindjes se profetit Muhammed a.s. Fushe Arrez, mars 2015
Aktivitet kulturore islam me rastin e ditelindjes se profetit Muhammed a.s. Fushe Arrez, mars 2015
Aktivitet kulturore islam me rastin e ditelindjes se profetit Muhammed a.s. Fushe Arrez, mars 2015
Aktivitet kulturore islam me rastin e ditelindjes se profetit Muhammed a.s. Fushe Arrez, mars 2015
Aktivitet kulturore islam me rastin e ditelindjes se profetit Muhammed a.s. Fushe Arrez, mars 2015
Aktivitet kulturore islam me rastin e ditelindjes se profetit Muhammed a.s. Fushe Arrez, mars 2015
Takim me grat myslimane ne qytetin e Fushe Arezit Shkurt 2015
Takim me grat myslimane ne qytetin e Fushe Arezit, dt.07.2.2015
Takim me grat myslimane ne qytetin e Fushe Arezit Shkurt 2015
Takim me grat myslimane ne qytetin e Fushe Arezit Shkurt 2015
Takim me grat myslimane ne qytetin e Fushe Arezit Shkurt 2015
Takim me grat myslimane ne qytetin e Fushe Arezit Shkurt 2015
Basri Selimaj , Per disa mandate ish antar i Keshillit te Myftinise Puke per
qytetin e Fushe Arrezit.
Fushe Arrez 28.09.2014
Pas nje takimi me besimtaret mysliman tek “Shtepia e Madhe” Fushe Arrez. , dt.28.09.2014
Aktivitet me rastin e muajit te ditelindjes se Profetit Muhammed a.s. ne qytetin e Fushe-arrezit. Dt; 23.3.2014
Aktivitet me rastin e muajit te ditelindjes se Profetit Muhammed a.s. ne qytetin e Fushe-arrezit. Dt; 23.3.2014
Aktivitet me rastin e muajit te ditelindjes se Profetit Muhammed a.s. ne qytetin e Fushe-arrezit. Dt; 23.3.2014
Aktivitet me rastin e muajit te ditelindjes se Profetit Muhammed a.s. ne qytetin e Fushe-arrezit. Dt; 23.3.2014
Aktivitet me rastin e muajit te ditelindjes se Profetit Muhammed a.s. ne qytetin e Fushe-arrezit. Dt; 23.3.2014
Aktivitet me rastin e muajit te ditelindjes se Profetit Muhammed a.s. ne qytetin e Fushe-arrezit. Dt; 23.3.2014
Aktivitet me rastin e muajit te ditelindjes se Profetit Muhammed a.s. ne qytetin e Fushe-arrezit. Dt; 23.3.2014
Aktivitet me rastin e muajit te ditelindjes se Profetit Muhammed a.s. ne qytetin e Fushe-arrezit. Dt; 23.3.2014
Myftiu i Pukes Gezim Kopani sebashku me drejtorin e Medreses H.Sh.Shamia Shkoder Kujtim Dervishi. Fotografi e bere pas aktivitet me rastin e muajit te ditelindjes se Profetit Muhammed a.s. ne qytetin e Fushe-arrezit. Dt; 23.3.2014
Pas aktivitet me rastin e muajit te ditelindjes se Profetit Muhammed a.s. ne qytetin e Fushe-arrezit. Dt; 23.3.2014
Pas aktivitet me rastin e muajit te ditelindjes se Profetit Muhammed a.s. ne qytetin e Fushe-arrezit. Dt; 23.3.2014
Nga mbledhja e Keshillit te Myftinise Puke Fush-arrez 18 janar 2014
Myftiu i Pukes Gezim Kopani sebashku me nje pjese te antareve te Keshillit te Myftinise Puke. Fushe-arrez 14 janar 2014
Basri Selimaj gjate mbledhjes ne Keshillin e Myftinise Puke. korrik 2014
Projekt social, Fushe Arrez , gusht 2013
Takim i Myftiut te Pukes Gezim Kopani me rastin e nates se mire te Miraxhit. Fushe Arrez, qershor 2013.
Fushe Arrez viti 2003

Shenim: Keto jane nje pjese e fotografive qe jane ngarkuar ne websitin tone nga viti 2013 e ne vazhdim.