Home » Entries posted by Myftinia Puke (Page 91)
Stories written by Myftinia

Ndiqni sonte ne Ptv emisionin “Fjale Zemre” i ftuar Lauren Luli

Ndiqni sonte ne Ptv emisionin “Fjale Zemre” i ftuar Lauren Luli

Ju ftojme te ndiqni sonte (25.07.2013) ne Puka televizion ora 20:20 emisionin islam “Fjale Zemre” ku i ftuar eshte Lauren Luli Pergjegjes i Sektorit te Rinise prane Komunitetit Mysliman te Shqiperise. Emisioni drejtohet nga gazetari Armir Mehaj. Share

Agjërimi islam – disiplinë morale, shpirtërore, fizike e shoqërore

Agjërimi islam – disiplinë morale, shpirtërore, fizike e shoqërore

S’ka nxitje më të madhe se ajo e të fikurit të etjes e të rurisë, kur pija dhe ushqimi janë nën zotërimin e çdonjërit prej nesh e urdhërojmë veten, jo vetëm një herë e dy, por përditë e rregulllisht për një muaj të tërë me qëllim për t’iu afruar sa më tepër Qenies Hyjnore. Agjërimi […]

Shtrohet me gure dekorativ rruga per ne Xhamin e Pukes

Shtrohet me gure dekorativ rruga per ne Xhamin e Pukes

Eshte perfunduar sot shtrimi i rruges se Xhamise se re te qytetit Puke. Shtrimi i rruges eshte bere me gure dekorativ nga qyteti deri tek dera e Xhamise. Sebashku me shtrimin e rruges eshte bere e mundur edhe ndriqimi i saj. Ky shtrim u be i mundur fale kontributit te Xhevat Vataksit i cili pa […]

Sidrit Bejleri: Edhe politikanët e VIP-at kanë nevojë për Zotin

Sidrit Bejleri: Edhe politikanët e VIP-at kanë nevojë për Zotin

Këngëtari Sidrit Bejleri, një nga emrat më të dashur të muzikës shqiptare e sidomos të performancave live, është një nga artistët më besimtarë. Ai flet me dashuri për fenë dhe sigurisht për agjërimin. Siç i ka hije një myslimani të vërtetë, Sidriti rrëfen me përulësi për muajin e shenjtë. Ai na tregoi se kur ka […]

Agjërimi është pastrim dhe falje mëkatesh

Agjërimi është pastrim dhe falje mëkatesh

Ebu Hurejre (r.a.) transmeton se Profeti (a.s.)ka thënë : “Kush agjëron muajin e Ramazanit me besim dhe duke shpresuar shpërblimin i falen të gjitha mëkatet që ka bërë më parë.”[1] Shpjegimi i hadithit Hadithi profetik flet për vlerën e agjërimit të muajit të Ramazanit. Agjërimi i muajit të Ramazanit është shkak i larjes dhe fshirjes […]

Rikthim në vendin e kullave të larta

Rikthim në vendin e kullave të larta

nga: Ferit Lika Shkurti i reshjeve ishte treguar i ashpër me këto zona, ku nuk mund të shkoje as nga toka e as nga ajri. Ngujim total, ndoshta më i ashpër se sa ai ngujim që jemi mësuar të dëgjojmë, por natyrisht jo më i frikshëm e më i dhimbshëm. Mëngjesi i 22 shkurtit na […]

Namazi i Teravive nga imam Vehbi Sulejman Gavoçi

Namazi i Teravive nga imam Vehbi Sulejman Gavoçi

Nga: Shejkh Vehbi Sulejman Gavoçi Pak fjalë për Teravinë Jena mësu qyshë të vegjë me e falë Teravinë në xhaminë e Garucit Shkodër me 20 reqatë. U rritme e shkuam në Siri (Damask) e edhe atje Teravinë e falshim me 20 reqatë. Shkova në Egjipt me mësue për fenë Islame ku qëndrova 10 vjet edhe […]

Adhurimet më të spikatura gjatë Ramazanit

Adhurimet më të spikatura gjatë Ramazanit

Ebu Hurejre (r.a.) transmeton se Profeti (a.s.) ka thënë: “Ai i cili falet gjatë netëve të Ramazanit me besim dhe duke shpresuar shpërblimin, i falen të gjitha mëkatet e kaluara.”[1] Shpjegimi i hadithit Ky hadith profetik flet për faljen e namazit gjatë netëve të muajit Ramazan dhe se falja gjatë netëve të Ramazanit është shkak […]

Mrekullia matematikore e Kur’anit

Mrekullia matematikore e Kur’anit

Mrekullia matematikore e Kur’anit Nga mrekullitë e shumta që përmban Kur’ani është edhe ajo matematikore, si p.sh. e shumëshpjeguara mrekullia e numrit 19. Kurse këtu po japim disa fjalë dhe numrin se sa herë janë përsëritur ato në Kur’an, në një tablo të habitshme: 7 qiej 7 herë krijimi i qiejve 7 iman (besim) 25 […]

KMSH dhe Bashkia Bajram Pasha e Stambollit shtrojnë iftar madhështor në Tiranë

KMSH dhe Bashkia Bajram Pasha e Stambollit shtrojnë iftar madhështor në Tiranë

Në kuadër të organizimit të iftareve gjatë muajit të Ramazanit dhe nën moton “Vëllazëria pa kufi”, mbrëmë më 18 Korrik 2013, në Tiranë, Komuniteti Mysliman i Shqipërisë së bashku me Bashkinë Bajram Pasha në Stamboll, shtruan një iftar të hapur për besimtarët dhe qytetarët e kryeqytetit në pedonalen “Murat Toptani”. Sofrat e iftarit janë një […]

Njoftim per marrjen e Lejes se Zhvillimit per rindertimin e xhamise se Koder Hanit

Myftinia Puke njofton besimtaret se dje me vendim nr.18 date; 04.12.2018, eshte marr “Leja e Zhvillimit” nga Bashkia Puke per rindertimin e xhamis se vjeter te Koder Hanit. Sipas maveshjes me KMSH, xhamia sponsorizohet dhe ndertohet nga Fondacioni Miresia. Me lejen e Zotit, ne pak kohe ose dite , ne vartesi te ecjes se proceduarave […]