Shembulli i Profetit Muhamed a.s. dhe duaja e tij

Profetit Muhamed a.s. nje person ushqente urrejtje per te dhe i cili i shkaktoi vuajtje. Edhe pse profeti Muhamet a.s vuajti shume nga kjo sjellje ai perseri nuk kerkoi ndeshkimin e tij, por beri kete lutje:
“Zoti Ime!
Po te drejtohem Ty per dobesine time, per pamjen e pavlere para njerezve. Ti je Meshiruesi dhe Bamires! Je Zoti i te pashpreseve. Allahu im! Mbershtetem ne driten tende hyjnore qe ndriçon toke e qiej, qe shperndan erresirat!
Zoti im! Mos me le ne duart e armiqve te mi!
Mos me ndeshko per shkak te pamundesise per ta kryer si duhet detyren time! ( Ibn Kejim el Xhevziu, Zadul Mead, II, 123)

Leave a Reply