Njoftim: Me date 24 shkurt 2024 eshte nata e tret e Mire e Beraetit

Myftinia Puke njofton besimtaret mysliman te rrethit Puke se diten e shtune date; 24 shkurt 2024 eshte nata e Mire e Beraetit.

Profeti Muhammed a.s. ne lidhje me kete nate ka thene:
Nata e miresise, shpetimit dhe begatis (Beraetit) eshte nata e 15-te e muajit Shaban. Ne kete nate Allahu xh.sh, i shpeton nga ndeshkimi ata qe i bejne lutje (ibadet) Allahut xh,sh. por nuk i fal ato qe i bejne shirk (ortakeri) Allahut, dhe as ata qe urrejne dhe benje armiqesi… e as atyre qe nuk i biden prinderve dhe as atyqe qe bejne vepra te ndaluara (haram).” (Buhari, et-Tergib vet Terhib, II, 118)

Per me shume lexo ketu: https://gezimkopani.blogspot.com/2011/07/rendesia-e-nates-se-mire-beraet.html

Leave a Reply