Myslimani duhet te tregoj kujdes ne punet e tij

Besimtari mysliman duhet te tregoje kujdes qe punet e tij te mirat te mos konsumohen nga punet e keqija. Ne lidhje me kete Ebu Hurejre r.a. tregon se nje dite Profeti Muhammed a.s. pyeti:

” Kush mendoni se eshte i falimentuar? Shoket i thane: I falimentuar eshte ai qe nuk ka para dhe pasuri. Muhammedi a.s. tha: I falimentuar eshte ai i cili ne Diten e Gjykimit paraqitet me namaze, agjerime, dhe zekat, por nga ana tjeter ka share dike, ka shpifur per dike, dikujt i ka ngrene pasurine, dikujt i ka derdhur gjakun e dike e ka rrahur. Prandaj per kete sjellje punet e tij te mira do i kalojne atyre qe u ka bere padrejtesi. Nese punet e mira mbarojne pa mbaruar te drejtat e te tjereve te cileve u ka bere padrejtesi, atehere gjynahet e atyre qe kan ende per te marr te drejtat e tyre, i kalojne ketij, e pastaj do jete prej banoreve te xhehenemit.” (Muslim)

Leave a Reply