Myftinia Pukë shtron iftarë për zyrtaret e rrethit të Pukës.

Myftinia e rrethit te Pukës ka shtruar mbrëm, 13 korrik 2014, një iftarë zyrtare me drejtuesit e institucioneve të rrethit të Pukës.

Iftar me zyrtaret e rrethit te Pukes 13.07.2014
Iftar me zyrtaret e rrethit te Pukes 13.07.2014

 

Në iftar moren pjesë Deputeti i Pukës në Kuvendin e Shqipërisë Mark Frroku, N/Prefekti i rrethit të Pukës Marash Kola, Antari i Kishës Katolik Pukë njëherazi drejtor i radio Maria Dod Morina, N/Kryetari i Këshillit të Qarkut Shkodër Ferit Ringaj, drejtor të isntitucioneve të ndryshme të rrethit të Pukës  dhe antar e miq të Myftinisë Pukë.

Myftiu i Pukës z.Gezim Kopani, “falenderoj të pranishmit për pjesëmarrjen dhe uroi që kjo tyrez të jetë një urë  forcomi dhe bashkepunimi mes inctitucioneve tona. Uroj që begatia e muajit Ramazan mbizotëroftë çdo herë në zemrat tona. Ne jemi krijesa te zgjedhura të Zotit që quhemi njeri. Kur njeriu harrohen Zotin bie emri i njeriut. Prandaj që të jemi njerëz  duhet të besojmë Zotin pasi duke besuar Zotin jemi më të dashur me njëri-tjetrin tha z.Kopani.”

Mesazh urimi dha edhe deputeti Mark Frroku i cili pasi falenderoj Myftininë e Pukës për ftesen ndër të tjera tha: “Ndjehem mjaft mirë në këtë tyrez e cila është domëthënese jo vetem për ne që jemi këtu por për të gjithë pukjanët. Puka është shquar për harmoninë fetare dhe unë në shejë rrespekti të besimtarëve mysliman dhe të këtij muaji të shejtë do të shtroj një iftarë për myslimanët e Pukës. Edhe një herë ju uroj këtë muaj të begatë të gjithë komunitetit mysliman të Pukës dhe gjithë Shqipërisë.”

Me pas mesazh urimi dha edhe përfaqsuesi i Kishës Katolike Pukë Dod Morina i cili tha: “Si i deleguari i veçantë i Ipeshkvit Luqiano Agustini i cili në pa mundësi për të ardhur dhe në emër të tij  më lejoni tju sjell urimet më të mira për ju Myfti i Pukës si dhe për mbarë besimtarët mysliman. Nuk e teproj kur them që rrethi i Pukës  ka harmonin fetare shëmbull për të gjithë Shqipërinë dhe kjo vjen natyrshem nga puna e shkëlqyer e të parëve tanë, e cila po trashëgohet edhe sot nga udhëheqësit tane si atij të besimit mysliman por edhe të besimit katolik.”

Mesashe urimi dha edhe donatori i Xhamisë së fshatit Qerret Sait Fishta, N/Prefekti i Pukës, drejtoresha e Shëndetit Pukblik, Kryetar i Komisariatit të Policisë Pukë, N/Kryetari i Këshillit të Qarkut Shkodër etj.

Ky iftar u organizua nga Komuniteti Mysliman i Shqipërisë dhe Myftinia e Pukës. Nëpermjet këtij aktiviteti, institucioni i Myftinisë Pukë bashkon figura të rëndesishme të jetes publike, të cilët vijnë për të nderuar e respektuar sakrificen e myslimanëve në muajin më të rëndësishem të kalendarit islam.

13 korrik 2014

Fotografi

Iftar me zyrtaret e rrethit te Pukes 13.07.2014
Iftar me zyrtaret e rrethit te Pukes 13.07.2014

IMG_1541 IMG_1547 IMG_1557 IMG_1575 IMG_1579 IMG_1583

Leave a Reply