Myftinia Pukë zhvilloi simpozium në prag të muajit ramazan

Në prag të muajit ramazan , Myftinia Pukë zhvilloi simpozium kushtuar ketij muaji te bekuar. Ne kete aktivitet nderuan me pjesmarrjen e tyre; Kryetari i Komunitetit Mysliman te Shqiperise H. Bujar Spahiu , Myftiu i Pukes Gezim Kopani , I deleguari i Kryesise se Bashksesise Islame te Republikes se Kosoves nje herazi dhe Kryetar i Keshillit te Bashkesise Islame te Gjakoves Valon Myrta me bashkepunetor, Myftiu i Shkodres Muhamed Sytari , Kryetar i Bashkesise Islame te Prizrenit Besim Berisha me bashkepunetor , Drejtori i Fondacionit Miresia Korab Kaja, mysafir te ardhur nga Tetova, Prishtina etj.Pas hapjes se aktivitetit me kendim te Kur’anit nga imam Ramiz Mziu , pershendeti takimin Myftiu i Pukes Gezim Kopani i cili pasi falenderoj per prezencen e tyre kreun e KMSH, te deleguarin e Kryesise se BIK, Myftiun e Shkodres , Kreun e KBI Prizren, Drejtorin e Fondacionit Miresia etj foli pak mbi mesazhet dhe dashurin qe myslimanet duhet te percjellin gjate muajit ramazan.Pasi falenderoj Myftiun e Pukes Gezim Kopani per aktivitetin dhe mysafiret e ardhur nga Kosova, Maqedonia e Veriut, Myftiun e Shkodres, kreu i Komunitetit Mysliman te Shqiperise H.Bujar Spahiu nder te tjera tha: “Dhe pak dit na ndaj nga muaji i ramazan ndaj myslimanet duhet te perkushtohen ketij muaji, por edhe jasht tij pasi profeti Muhammed a.s. thote: “Veprat me te dashura tek Allahu jane ato te cilat edhe pse jane te vogla por jane te vazhdueshme.”Me interes u degjua kumtesa e Myftiut te Shkodres Muhamed Sytari per te vijuar me temen e mbajtur nga Myftiu i Vores Baftjar Kellezi.Aktivitetin e pershendeti ne emer Kryesise se BIK dhe te Myftiut te saj H. Naim Ternava dhe nje herazi edhe Kryetar i KBI Gjakov Valon Myrta si dhe Kreu i KBI Prizren Besim Berisha.Me pas simpoziumi u mbyll me ilahi kushtuar muajit te bekuar te ramazanit.

Puke, me 18 mars 2023

Leave a Reply