Myftinia Puke organizoi ne Fushe Arrez simpozium ne kuader te neteve te mira

Ne kuader te neteve te mira dhe muajit Ramazan, Myftinia Puke ne bashkepunim dhe mbeshtetjen e shoqates Vellazerore Humanitare Kulturore Istanbul organizoi ne qytetin e Fushe Arrezin simpoziumin me titull: “Vlerat e neteve te mira“.

Pas recitimeve te ajteve Kur’anore nga nxenesit i Mejtepit Fushe Arrez Aurel Mula dhe Hymnit Kombetare pershendeti Myftiu i Pukes Gezim Kopani i cili pasi falenderoj shoqate Istanbul per mbeshtetjen tha: “Prej disa ditesh gjendemi ne muajt e shenjte dhe neteve te mira. Keto nete te mira jane udhezues dhe keshillues ne berjen e veprave dhe puneve te mira.Pasi thote profeti Muhammed a.s. “Fjala e mire eshte sadaka” Duke thene keto fjale te mira, do shtohet dashuri mes njeri-tjetrit.”

Me pas aktiviteti vijoi me kumtesen e teologut Naim Drijaj me titull “Cfare mesojme nga Ramazani?”

per te vijuar me pas me kumtesen me titull: “Meshira e Zotit” te mbajtur nga teologu Ferdinand Mema.

Ne emer te myslimaneve te qytetit te Fushe Arrezit pershendeti takmin antari i Keshillit te Myftinise Puke per Fushe Arrezin Basri Selimaj.

Ne fund te aktivitetit Myftinia Puke shperndau disa literatura islame .

Fushe Arrez; 21 prill 2018

20180421_095728 20180421_095855 20180421_100027 20180421_100122 20180421_100311 20180421_101307 20180421_101552 20180421_103656 20180421_105736 20180421_105808 20180421_105848 20180421_110236

Leave a Reply