Mesazh urimi i Myftiut te Pukes me rastin e 120 vjetorit te shkolles Iballe , Puke

Shkolla Iballe , Puke. Viti 1937

MESAZH URIMI I MYFTIUT TE RRETHIT PUKE GEZIM KOPANI ME RASTIN E 120 VJETORIT TE SHKOLLES SE PARE SHQIPE TE FSHATIT IBALLE DHE JO VETEM.

Myftiu i rrethit Puke Gezim Kopani uron gjithe banoret e fshatit Iballe, grupin organizator qe sot organizon perkujtimin e 120 vjetorit te shkolles Iballe, trupin pedagjike qe sot jep mesim, nxenesit e shkolles etj.
Perkujtimi i 120 vjetorit te shkolles tregon respekt per te paret qe themeluan shkollen, por edhe per te gjitha ata qe dhane mesim dhe moren mesim ne kete shkolle.
Ne kete shkolle nder te tjere dhan kontriuntin e tyre pedagogjik edhe shume mesues mysliman siç jane ato te familjes se hoxhes Iballe Isuf Arif Hoxhes (Hoxha i madh), te Myftiut te pare H.Xhemal Naipi (Neriman), te hoxhes se fshatit Kryezi Zenel (Nel) Hoxha, te Myftiut te Pukes H. Elez Hoxhes etj. Ndaj ne emer te myslimaneve te rrethit Puke dhe ne veçanti te myslimaneve te fshatit Iballe shpreh hurimet me te mira me rastin e 120 vjetorit te shkolles se pare shqipe te fshatit Iballe. Urime!
Myftiu i rrethit Puke
Gezim Kopani

Date, 28 tetor 2023

Shiko më pak

Leave a Reply