Mesazh me rastin e ardhjes së Papa Françeskut

Mesazhi i Myftinis së rrethit të Pukës me rastin e ardhjes së Papa Françeskut në Shqipëri.

“Në linje të plote me atë të Komunitetit Mysliman të Shqipërisë mbi ardhjen e Papa Françeskut në Shqipëri edhe Myftinia e rrethit Pukë përshëndetë viziten e Papa Françeskut në Shqipëri. Institucioni jonë dërgon përgëzime Famullive të rrethit të Pukës dhe nepërmjet tyre të gjithë besimtarëve Katolik të rrethit. Harmonia fetare ishte shtys që Papa të vinte në Shqipëri; prandaj ky mesazh më shumë se kurr duhet kuptuar. Zoti na ka krijuar në gjuhë e kombe që të njihemi me njeri-tjetrin prandaj gjëj rastin që vlersimin që Papa i ka bërë harmonis fetare  në Shqipëri të jetë dëgjuar edhe për ato të cilet kan bllokuar ndërtimin e xhamisë në Fushë-arrez.”

Pukë; më 21 shtator 2014

Leave a Reply