KMSH hap Muze Islam ne xhamin e Palortos – Gjirokaster

Gjirokaster1

Komuniteti Mysliman i Shqiperise ka ngritur per here te pare Muze Islam. Behet fjale per Muzeun Islam i ngritur tashme ne Xhamin e Palortos qe ndodhet ne qytetin e Gjirokastres. Pervec vleras qe mbart kjo xhami e cila eshte ne liste eTrashegimise Kulturore i shtohet dhe Muzeu Islam i cili do jete atrakson turistik jo vetem nga besimtaret mysliman por dhe nga vizitor te ndryshem. Qe tani ky muze ka terhequr vemendje nga vizitoret te cilet kan shprehur interes te shtuar per xhamin por dhe per Muzeun Islam. Ne vizitin e zhvilluar nga Kreu i KMSH H.Bujar Spahi , Myftiu i Gjirokastres Avni Goma informoj Kreun e KMSH se; “Tashme Muzeu Islam eshte pjese e guides turistike te qyetit ku pasqyrohet historia dhe kultura islame e qytetit ne vite, nepermjet fotografive dhe objekteve te ndryshme.” Nderkoh kreu i KMSH-se H.Bujar Spahiu inkurajoi Myftiun dhe imamet, si dhe u shprehu mbeshtetje te plote per punen e tyre ne percimin e mesazhit paqesor te islamit.

Gjirokaster; tetor 2020

Gjirokaster 2

Leave a Reply