Buzeqeshjet

Buzeqeshjet
Ka shume buzeqeshje
Por une mendoj per ate me te veshtiren,
Buzeqeshjen e thjeshte.
Ajo eshte e thelle,e prere
Ne secilen ane nga brisku i kohes
Nje buzeqeshje qe do vetem edhe nje rrudhe te vetme
Te zbuloje gjithcka dhe te jete gati per emrin e plote te Zotit.
Nje buzeqeshje e tille rri ne fytyre
Diçka me gjate se gezimi prej te cilit erdhi
Ose eshte buzeqeshja qe vjen perpara gezimit
Duke e lene fytyren te gezoje e veme.
(Bullat Okuxhava )

Leave a Reply