Besimi dhe ndershmeria

1

Tregohet se nje njeri ishte shume i varfer. Jetonte me gruan e cila ishte e devotshme dhe fisnike. Nje dite njeriu doli nga shtepia per te kerkuar nafaken dhe prane nje xhamie gjeti nje qese me njemije dinare. U gezua pa mase, i mori dhe shkoi ne shtep, Por, ne shtepi e shoqja i tha: “Rregulli eshte qe te lajmerish per parat e gjetura, derisa te gjendet pronari i tyre.”

Njeri i varfer shkoi ne deren e xhamise dhe lajmeroi per te hollat e gjetura. Nga njerezit doli njeri i cili i tha: :Keto te holla te takojne ty, por ja edhe 9000 dinare te tjere.

I verferi e pyeti; A po tallesh me mua?

Njeriu iu pergjigj: Jo, pasha Allahun ! Por keto para mi ka dhene nje njeri i mire dhe i pasur dhe me tha qe qesen me nje mije dinare ta le prane xhamise, e pastaj te pyes se kush i gjeti. Nese ai qe i ka gjetur te hollat paraqitet per te pyet se te kujt jane, jepja edhe 9000 mije dinaret e tjere, sepse ai ka treguar se eshte njeri i mire dhe i ndershem.

Leave a Reply