Zhvillohet ne qytetin e Fushe Arrezit takim ne kuader te muajve te “Mire”

20200223_100953

Myftinia Puke ka zhvilluar ne qytetin e Fushe Arrezit nje takim ne kuader te fillimit te muajve te 3 muajve te “Mire” 1.Rexhep, 2. Shaban dhe 3. Ramazan.
Takimi u hap me disa ajete Kur’anor nga imam Erjon Laçi per te vijuar me fjalen pershendetese te aktivistit te Myftinise Puke Basri Selimaj. Me pas aktivitetin e pershendeti Myftiu i Pukes Gezim Kopani i cili pasi beri disa shpjegime mbi muajit e mire, ndaloj mbi rendesin e besimit te Allahut xh.sh. ku nder te tjera tha: “…Njerezimi duhet ti besoj Allahut xh.sh. ne cdo cast te jetes pasi Allahu xh.sh. na ka krijuar edhe Ai na furnizon dhe vetem nga Allahu xh.sh. duhet kerkuar ndihme. Besimi ne Allahun xh.sh. nuk duhet te qendroj vetem tek fjala por edhe tek vepra sic eshte deshmia e shehadetit, falja e namazit , agjerimi i ramazanit, largimi nga haramet si ngrenja e mishit te derrit, alkoli etj . Ne fakt viti 2020 shenon 30 vjetorin e liris se besimin por ne fakt myslimanet ne qytetin e Fushe Arrezit vazhdojne te vuajne mos pasjen e xhamis si pasoj e mos lejimit te ndertimit te saj. Shpresoj qe ne kuader te 30 vjetorit te lirise se besimit te behet reflektim duke lejuar ndertimin e xhamis per myslimanet e ketij qyteti te cilet nuk jane te paket.”
Me pas takimin e pershendeti aktivistja e Zyres se Gruas Myslimane prane Myftinise Puke kryetarja Erjola Kopani per te vijuar me fjalen pershendetese te aktiviste se Zyres se Gruas Myslimane per qytetin e Fushe Arrezit Aida Cina, Suada Arifaj etj. I vecante ishte pershendetja e Vera Meçit si dhe e Mir Milles me djalin e tij i cili si nxenes i Mejtepit Fushe Arrezit tha shehadetin te cilen e perseriten edhe te pranishmit.
Gjate ketij takimi Myftinia Puke zhvilloj zgjedhjen e aktivisteve vullnetare te Myftinise Puke per qytetin e Fushe Arrezit.
Ne fund te aktivitetit u shperndan disa literatura si ilmihal, dira e zemres etj.

Fushe Arrez; 23 shkurt 2020

20200223_100953 20200223_101224 20200223_101250 20200223_101341 20200223_101558 20200223_102552 20200223_102611 20200223_103956 20200223_104258 20200223_104524 20200223_105029 20200223_105440 20200223_110239

Leave a Reply