Vargje me rastin e 25 Vjetorit te Riorganizmit te Myftinise Puke

Nga: Denisa Meçi

Vargje me rastin e 25 Vjetorit te Riorganizmit te Myftinise Puke

Te ftuar e pjesmarres
Ju urojme per pranine tuaj
Sot ne kete 25 vjetor te paharruar.
Qe jemi mbledhur per ta perkujtuar.
Per ta perkujtuar si date historike,
Qe te lutemi te lire e ne qetesi
Secili per shpirtin e tij.
Per Allahun qe gjithmone na ndihmofte
25 vjet me pare nuk lejohej per lutje e namaz
Per Nate te Madhe e Ramazane.
Per feste Bajrami as qe bej fjale
Veç fjale djalli degjohej ne skaj,
Xhami, kasha, tyrbe e teqe ishin mbyll,
Thue se kurr s’kishin me u çel.
Ishin kthy ne magazine e zyra
Deri ne stalla e hangare.
Ç’kujtim per 25 vjet me pare qe ishin shume e pafund!
Ky tubim e perkujtim, tregonm se ajo e keqe erresire
Eshte varrosur nje here e mire.
Por besimin ta forcojme dhe me pervjetore ta vijojme,
dhe si mesim e pesim ta perkujtojme,
e besimin fetar ta mesojme.
Gezuar se basku pervjetore , besim e festa,
lutje ne xhami e ne kishe.
Falenderojme donatoret qe ndihmojne çdo here
Ato Zoti i bekofte perhere.
Urime e gezime bashke me Myftinine
qe ka Gezimin si vetetetime,
qe kte vit ka mbushur 15 si Myfti,
e kaq shume ka bere me kurse e shkolla,
mejtepe, medrese, deri ne Stamboll
bijte e Pukes i derguar.
Uroj edhe gjushin time Xhemalin
25 vite ne Myftini
Kur 80 vjet po i mbush,
e doren se ndale ne shkrime e botime,
ne libra e kujtime
per vendelidjen time.
Edhe nje here gezime bashke me Myftine
Qe kaq shume pa ben per besim, baskim e afrim
Per familje ne nevoje per gjithe ato femije jetim.
Mos i harrofte Perendia,
Se aq shume ka nevoje shoqeria
Edhe njere urime e pergezime

15 maj 2016

Leave a Reply