Sot 99 vjetori i themelimit të Komunitetit Mysliman Shqiptar

Sot 99 vjet nga themelimi i Komunitetit Mysliman Shqiptar në Kongresin e Parë Mysliman Shqiptar, zhvilluar në Tiranë, 24 shkurt – 12 mars 1923, ku u morën vendime të rëndësishme për organizimin e jetës fetare islame për të gjithë trojet shqiptare, themelimi i një medreseje unike, e cila u quajt “Medreseja e Naltë” dhe revistës “Zani i Naltë”, si periodiku i parë islam në gjuhën shqipe.

Në foto krahas tjerëve janë H. Vehbi Dibra (Agolli), H. Musa Basha, Shyqyri Myftiu, Salim Luniku (foto nga Arkivi i Shtetit, nr. 20777)

Burimi i fotografis: Genti Kruja

Leave a Reply