Qyteti i Pukës ndriçohet me aromen e nxënësve të Kur’anit.

Me mbeshtetjen e Myftinise Puke dhe me organizimin e Shoqates Bashkesia Kultura Islame Puke dhe Shoqates 20160529_115300Istanbul u zhvillua ne xhamin e qytetit te Pukes “Konkursi i Nivelit te Pare” per nxenesit e Kur’anit te Pukes, Fushe Arrezit dhe te fshatit Iballe.

Ne fillim nxenesit u testuan me shkrim dhe me goje per njohurit e tyre per te vijuar me nje program te vecante te pergatitur nga vete nxenesit.

Ne kete aktivitet mori pjese Myftiu i Pukes Gezim Kopani  Sekretri i Shoqates Bashkesia Kultura Islame Puke Afrim Laçi besimtare dhe prinder te nxenesve.

Ne fjalen e tij Myftiu i Pukes Gezim Kopani tha: “Pergezoj te gjithe nxenesit te cilet sot moren pjese ne kete konkurs shume domethenes per ta. Uroj qe dituria e tyre islame te vije ne shtim dhe ate ta nxene me deshire dhe zemer kete dituri. Falenderim i vecante shkon per prinderit te cilet i kan dorzuar femijet e tyre si amanet per ne. Ky ishte nje aktivitet i vecante dhe uroj qe shoqatat BKI Puke dhe Shoqata Istanbul te shtojne edhe me shume mbeshtetjen e tyre pasi ky eshte vendi i duhur.”

Ndersa ne emer te shoqates BKI Puke pershendeti aktivitetin Sekretari i saj Afrim Laçi i cili tha: “Falenderoj nxenesit qe jane pjese e kurseve te shoqates tone, po ashtu edhe nxenesit qe moren pjese sot ne kete konkurs. Ne kemi zhvilluar edhe here te tjera konkurse te tilla por jo e ketij niveli kaq te madh. Ky eshte nje motivim qe nxenesit te mesojne edhe me shume.”

Ne konkurs u ndan çmime per vendin e I, II, II, Vizatim, Interpretim dhe Prezantim.

Cmimi i pare dhe i dyte u fitua ne Puke, ndersa cmimet e tjera ne Fushe Arrez

20160529_091745 20160529_091843 20160529_091920 20160529_091925 20160529_092121 20160529_092241 20160529_092317 20160529_092336 20160529_092421 20160529_092510 20160529_094118 20160529_094348 20160529_102915 20160529_103641 20160529_105223 20160529_105629 20160529_114733 20160529_115300 20160529_115903 20160529_120552 20160529_120924 20160529_122020(0) 20160529_123412 20160529_123446 20160529_123655 20160529_125335

 

Leave a Reply