Perfaqesueset e Zyres se Gruas ne KMSH,organizuan takim me besimtaret e Pukes.

Perfaqesueset e Zyres se Gruas prane KMSH-se zhvilluan takim me besimtaret e Pukes.

Gjate takimit ne xhamin e Pukes  24.1.2015
Gjate takimit ne xhamin e Pukes
24.1.2015

Ne kuader te nismes per njohjen e besimtareve me rolin dhe shembullin e gruas ne Islam, perfaqesueset e Zyres se Gruas ne Komunitetin Mysliman jane ndalur edhe ne qytetin e Pukes.

Takimi u zhvillua ne xhamin e qytetit te Pukes. Ai u hap me nje pjese Kur’anore.  Me pas Pergjegjesia e Zyres se Gruas ne KMSH  zj. Fatma Karaj foli mbi  “Te drejtat dhe vlerat qe islami i dha gruas dhe per rolin qe gruaja ka ne islam.”

Keto te ilustrua me shume fines nepermjet historive prekse. Ajo i dha perparsi shume arsimimit te femres. Nje teme tjeter qe u mbajt ishte ajo mbi “modelin e gruas ideale ne islam”.

Ne fund te takimit grate e pranishme shtruan disa pyetje mbi ceshtje te ndryshme fetare te cilat u diskutuan gjate kokteit.

Puke 24.01.2015

 

 

 

 IMG_3374IMG_3341 IMG_3331 IMG_3378

Leave a Reply