Nxenesit e Kur’anit Fushe Arrez vizitojne qytetin e Pukes

Nxenesit e Kur’anit Fushe Arrez nen organizimin e Myftinise se rrethit Puke kan zhvilluar nje eskursion ne qytetin e Pukes.

Ndalesa e pare ishte prane qendres BKI Puke ku edhe ne kete qender zhvillohet kursi i Kur’anit. Gjate kesaj vizite ato mesuan per funksionimin qendres, kurset qe zhvillohen dhe numrin e nxenesve qe kan marr mesime islame dhe jo vetem.

Me pas nxenesit ju drejtuan Xhamise se Puke ku njeherazi zhvilluan edhe viziten e saj si dhe kryen faljen e namazit te yles. Me pas nxenesit vizituan Zyren e Myftinise Puke nga ku u priten nga Myftiu i rrethit Puke Gezim Kopani i cili me gezim u shpjegoi menyren se si fuksionon Myftinia e rrethit Puke.

Me pas nxenesit zhvilluan nje vizite tek xhamia e Koder Hanit ku Myftiu Gezim Kopani iu shpjegoj mbi historin dhe vlerat qe mbart kjo xhami.

Ne fund nxenesit vizituan edhe Hanin e Perparim Laçit per ta  permbyllur kete eskursion me nje drekte te dhene nga Shoqata Bashkesia Kultua Islame Puke po ne ambjentet e Hanit.

Puke 30.11.2015

Leave a Reply