Nxenes te Medreses H.Sh.Shamia Shkoder vizit ne Myftinin e Pukes.

Nje vizite te vecante e ka konsideruar Myftiu i Pukes Gezim Kopani  teksa nxenesit e Medreses H.SH.Shamia Shkoder te shoqeruar nga Naim Drijaj perfaqesuesi kesaj shkolle njeherazi edhe mesues zhvilluan ne Myftinin e rrethit Puke.

Naim Drijaj pasi falenderoi Myftiun per mikpritjen tha se: “Sot kemi ardhur ne Myftinin e Pukes ne kuader te bashkepunimit tone me Myftine e Pukes si dhe ne kuader te praaktikimit te nxenesve tane ne detyra si Imam dhe Myezin. Edhe me pare kjo praktik ka ndodhur jo vetem me Myftine e Pukes por edhe me te tjerat.”

Nderkoh Myftiu Gezim Kopani falenderoi imam Naim Drijaj per kete vizit te vacant pasi ajo eshte e till kur shikon se si djemt pukjan po rriten me kulturen islame dhe te afte ne drejtimin e disa riteve islame. Ata do gjejne mbeshtetjen e duhur pasi zona jone ka nevoj per kete mbeshtetje dhe jo vetem. Me pas njeri nga nxenesit drejtoi namazin e xhumas ndersa tjetri beri myzin ne Xhamin e Re te qytetit te Pukes.

Date 20.11.2015

Leave a Reply