Njoftim: Neser eshte nata e bekuar e Kadrit.

Myftinia e rrethit Puke njofton te gjithe besimtaret mysliman te rrethit te Pukes se neser date 03 gusht 2013 pritet te jete nata e bekuar e Kadrit. Allahu xh.sh ne Kur’anin e shejte thote se: “…Nata e Kadrit ka vleren e njemije muajve.”

Prandaj agjerimi, lutjet, sadakat qe behen ne kete nate eshte sikur te keshe agjeruar, lutur dhe dhene sadaka per 83 vjet e kater muaj. Ne kete nate te madhe duhet te bejme shume ibadete dhe vepra te mira.

Sipas tradites nga kjo nate deri naten e Fiter Bajramit jepet sadakaja e Fitrit e cila per kete vite per nje person eshte 300 leke. Sadakaja e Fitrit jepet ne: Xhami, Medrese, Jetimeve dhe familjeve te varfera etj.

Lusim Allahun xh.sh tju mundesoj gjetjen e nates se Kadrit, tju pranoje agjerimet, sadakat tuaja.

 

Myftinia e rrethit Puke

02.08.2013

Leave a Reply