Myftiu i Pukës Gëzim Kopani priti për vizitë imamin e vjetër të xhamisë së fshatit Kryezi

Pas shume vitesh imami i vjeter i xhamis se fshatit Kryezi-Puke Myrteza Hoxha i shoqeruar nga imami i xhamis se re Kukes Liman Lala vizitoj Puken ku u prit nga Myftiu Gezim Kopani i cili nder te tjera shkruan:”Kisha nderin te kisha per vizite imamin e nderuar nga Dukagjini (Malziu) Myrteza Hoxha i cili nga viti 1959-1961 ka sherbyer si hoxhe ne fshatin Kryezi te Pukes.Myrteza Hoxha rrjedh prej nje familje te njohur hoxhallaresh te cilet brez pas brezi kan nxjerr hoxhallar te nderuar.Prej vitit 1730 familja Hoxha ne Dukagjin (Malzi, dukur pjese e Pukes) kan dal plot 8 hoxhallare. Me konkretisht1.Ibrahim Hoxha Plaku (1730-1770) i biri 2.Osman Hoxha (1770-1820) i biri 3.Xheladin Hoxha (1820-1860) i biri i tij 4.Bajram Hoxha (1860-1900) i biri i tij 5.Rexhep Hoxha (1900-1930), kusheriri i tij 6.Xheladin Bajram Hoxha (1930-1944) i biri i tij 7.Shefki Hoxha (1944-2011) dhe i fundit me te cilin jam ne fotografi 8.Myrteza Bajram Hoxha (dtl; 1942)”

Leave a Reply