Myftinia Puke zhvillon simpozium ne kuader te muajit Ramazan

Me date 18 maj 2018, Myftinia Puke ne bashkepunim me shoqaten “Yardimeli” zhvilloj ne qytetin e Pukes nje simpozium kushtuar muajit te bekuar te Ramazanit.

Aktiviteti filloj me leximin e Kur’anit per te vazhduar me trasnmetimin e nje dokumentari kuashtuar muajit Ramazan. Me pas aktiviteti  vijoi me fjalen pershendete te Myftiut te Pukes Gezim Kopani i cili nder te tjera tha: “…Muaji Ramazan eshte muaji i Kur’anit dhe muaji i miresive te medha. Ne kete muaj miresit e Allahut xh.sh jane prane njerezve agjerues te Ramazanit. Muaji Ramazan eshte muaji i lutjeve prandaj te bejme sa me shume ibadete dhe lutje pasi thote profeti Muhammed a.s. “Ka disa çaste qe lutjet nuk kthehen mbrapsht, nje nder to eshte koha e syfyrit dhe iftarit. Po ashtu muaji Ramazan i bashkon njerezit ne tryezen e iftarit, te bashkuar keshtu ato ndjejne edhe me shume miresin e agjerimit, pasi ramazani eshte muaji i bashkimit dhe respektit per njeri tjeterin.”

Me pas fjale pershendetese mbajti edhe perfaqesuesi i shoqates Yadimeli Abdullah Xhengiz si dhe Zehra Bajram. Po ashtu kumtese interesante ishte edhe ajo e sekretarit te Keshillit te Myftinise Puke Afrim Laçi. Ne kete aktivitet , Keshilli i Myftinise Puke vlersoj me certifikate falenderimi  Zehra Bajram dhe shoqaten Yardimeli per ndihmen e dhene ne ndihme te familjeve ne nevoj ne nje pjese te rrethit te Pukes.

Ne fund te takimit per ta pranishmit u shpernda literatura te ndryshme islame.

Puke; 18 maj 2018

20180518_185845 20180518_190809 20180518_191224 20180518_191810 20180518_192205 20180518_192450 20180518_194053 20180518_194713

Leave a Reply