Myftinia Pukë vazhdon të ndihmojë familjet në nevojë.

Myftinia e rrethit Pukë vazhdon të ndihmojë familjet në nevojë në rrethin e Pukës.

Sot datë 29.12.2013 Myftiu i rrethit Pukë Gëzim Kopani ka zhvilluar vizite ne disa familje në nevojë. Vizita e parë ishte në familjen e Shkelzen Lushës në qytetin e Pukës.

Ne familjen Istrefi ne fshatin Dedaj. 29.12.2013
Ne familjen Istrefi ne fshatin Dedaj.
29.12.2013

Kryetari i familjes Shkelzen Lusha vuri në dijeni Myftiun e Pukës mbi gjendjen vështirë të familjes së tij. Lusha tha: “Familja ime përbëhet nga katër antarë. Edhe unë edhe bashkeshortia  jemi pa punë. Kam dy fëmije. Jemi pa shtëpi. Me vështirsi mbaj familjen. Në Pukë nuk  ka hapsir për punë.” Gjatë vizitës në familjen Lusha Myftiu u dhuroi disa pako ushqimore si dhe jorgane dhe batanie.

Vizita e dytë ishte në familjen e Fatmir Istrefit në fshatin Dedaj. “Kreu i familjes Fatmir Istrefi informoi Myftiun mbi gjendjen e rëndë të familjes, ai tha se para një viti siç e dini edhe ju shtëpia me është shembur. Prej një viti sëbashku me 6 fëmijet dhe bashkëshorten time jam në rrugë të madhe. Asnjëri nga pjestarët e familjes nuk punon, pasi ska punë. Nuk dim kujt ti drejtohemi, askush nuk na jep ndihmë. Me vështirsi mbulojmë nevojat me elementare për ushqim.Tokë buke kemi pak. I bëj thirrje të gjithëve  që te me ndihmojnë, të pakten të kem një shtëpi edhe une ku edhe familja ime të fus kokën.”

Myftiu i Pukes Gezim Kopani gjatë viztes në shtëpin e Shkelzenit  dhe Fatmirit tha:  “Shpreh gadishmërin e Myftinisë Pukë për tju ndihmuar pasi ndodheni në një gjendje të vështirë. Kjo për ne bëhet edhe më obligim pasi dy nga djemt tuaj të vegjel vinë edhe në xhami kështu që Myftinia Pukë sëbashku me Komunitetin Mysliman të Shqipërisë si dhe shoqata të ndryshme islame do punojmë që ju të ndihmoni në  kërkesat tuaja. Dy ditë më parë falë mbeshtetjes që ju dha Myftinisë Pukë ishim në një familje tjeter, ndërsa sot jemi tek ju falë mbeshtetjes së Fondacionit “Mirësia” e cila u ka sjell keto ushqime.”

Myftinia e rrethit Puke

Duke ndihmuar familjen Lusha ne qytetin e Pukes. 29.12.2013
Duke ndihmuar familjen Lusha ne qytetin e Pukes.
29.12.2013
Ne familjen Istrefi ne fshatin Dedaj. 29.12.2013
Ne familjen Istrefi ne fshatin Dedaj.
29.12.2013

Leave a Reply