Lindjes profetike , poezi

Muhammed

Ne numrin 8-te te revistes “Kultura Islame” te vitit 1940 eshte publikuar poezia “Lindjes profetike” kushtuar Muhammedit a.s. te cilen po e publikojme si me poshte shenon:

“Rebiyl-evvel e dymbedhjeta dite

Gjithesise mbare ç’i solli nje drite

Driten, qe ndriçoi gjithe hapsiren

Diellin, qe i çduku botes erresiren.

 

Levdime te qofshin, o i Madhi Zot!

Se çdo gje ne bote s’e krijove kot.

Permbi gjithe krijesat mbret bere njerezine

I dhurove mendjen edhe diturine.

 

Por ah! Sa mjereim! ky njeriu i gjore

Dhuratat e Tua s’diti t’i perdore.

S’diti t’i perdore neper pun’te mira,

Por i shperdoroi neper marrezira.

Meshirove shum-o Ti qe s’ke shok tjeter,

Per ta udhehequr dergove profetër,

Dergove Udh-heqsa Udhen te deftojin,

Ne rrug’te shpetimit njerezit te drejtojin.

***

Koha po kalonte, bota po zhvillohesh,

Por nje pjes’e njerezve s’deshte te drejtohesh

Dhe keshtu mbi toke filloi ngaterresa,

U-perhap zullumi, zu te zhdukej besa.

Udh-heqsat e Zotit kushe si dergjonte

Veq nje pjes’e e vogel bukur qe gjykonte.

Arriti nje kohe qe njerin e gjore

E kellisin gjalle Brenda mu ne vorre.

Erresira boten shum e kish mbuluar

Dhe padituria shume e kish pushtuar.

Me teper se kurre duhej t’u shpresonte

Qe krijuesi i Madh Profet te dergonte.

 

Marr nga libri: “Periodiku shqiptare Islam (Gjysma e pare e shk.XX) autor Dr.Farush Rexhepi , fq.254

Leave a Reply