Hapet “Mejtepi” islam ne Rrape

Me date 01 totor 2017 Myftinia Puke beri hapjen e kursin te Kur’anit (Mejtep) ne Rrape.  Ky kurs u hap me kerkese te Myftiut Gezim Kopani me qellim mesimin e femijeve mysliman mbi ritet islame.20171001_110612

Ne hapjen e ketij kursi mori pjese Myftiut Gezim Kopani dhe anetari i Keshillit te Myftinise Puke Astrit Mataj. Po sot u ben regjistrimi ne kurs te 19 femijeve  qe kishin ardhur nga: Hadroj, Rrapi, Rrape e Rryp.

Nderkoh Myftinia Puke eshte duke shikruar mundesin per te gjetur mbeshtetjen e duhur per kete kursi me qellim per te patur vijimsi edhe ne vitet ne vijim.

Aktualisht ne rrethin e Pukes ka te hapur kurs ne; Puke, Fushe Arrez, Qerret, Rrape ndersa kursi ne fshatin Iballe nuk eshte hapur per shkak te punimeve qe po kryhen ne kete xhami. Myftinia Puke ka bashkepunim me shoqaten Istanbul e BKI Puke per kurset e Pukes dhe te Fushe Arrezit te cilat mbulohen dhe organizohen nga kjo shoqate.

Puke; 01.10.2017

IMG-09e650277e2ab8c468a5b059f85aa04b-V IMG-846e5462e10259b4b03cef61b40ac54e-V IMG-5458855ad366e74c01deb145abdaa7c2-V IMG-e684152a2e67d18bd4d61330711fc322-V 20171001_110612

Leave a Reply