Eduakata e xhamise

DSC_2962

Duhet t’u kushtojme kujdes pikave te meposhtme qe ka lidhje me edukaten e xhamise;

  • Ne xhami duhet te hyjme me abdest dhe me kembe te djathte.
  • Nga xhamia duhe te dalim me kembe te majte.
  • Ne tapetin e xhamise nuk duhe te shkelim me kembe dhe çorape te ndotura.
  • Para se te shkojme ne xhami nuk duhet te hame diçka qe shkakton shqetesim tek xhemati, si; qepa, hudhra etj.
  • Duhet te shmangim sjelljet dhe veprimet qe konsiderohen mungese respekti per xhamine si; te ulemi duke i zgjatur kembet, te therrasim dhe bertasim me ze te larte, te flasim gjera te panevojshme, te kota etj.
  • te dejojme me vemendje dhe respekt ajetet e Kur’anit qe lexohen apo ligjeraten e fetare qe mbahet ne xhami.
  • kur vijme me vonese ne xhami nuk duhet ta shqetesojme xhematin per te dale ne rreshtat e pare, por te ulemi ne vendin e lire qe gjejme.

Nga libri; Feja ime e bukur, fq.103

Leave a Reply