Botohet libri “Njeriu i puneve te mira” kushtuar Hoxhe Shaban Rexha

Botohet libri “Njeiru i puneve te mira” kushtuar Hoxhe Shaban Rexha.Ky liber vjen tek lexuesit nga shkrimtari i njohur Idriz Ahmetaj. Libri eshte sponsorizuar nga Myftinia e rrethit Puke si dhe nga Dashamir Bajram Sokoli.

Ne kete liber autori sjell ne kujtese jeten e hoxhe Shaban Rexha ( lindur me 09.11.1901 ne fshatin Lajthize te Pukes). Autori sjell ne kujtes jeten e Shaban Rexhes qe kur ai ishte i vogel per te vazhduar ne jeten e nxenesit neper Mejtepet e Pukes, dhe per te vazhduar tek sherbimet si hoxhe ne Xhamin e fshatit Micoj e Lejthize.
96
Jeta e hoxha Shaban Rexhes eshte e  nderthurur me jeten islame dhe arsimore. Ne vitin 1924 Shaban Rexha hap per here te pare Mejtepin ne fshatin Micoj. Po ne kete vit Shaban Rexha hap per here te pare shkollen shqipe te fshatit Micoj. Ne vitin 1925 Shaban Rexha emrohet nga Ministria e Arsimit Mesues i  kesaj Shkolle.

Shaban Rexha perfec detyres se Hoxhes dhe mesuesit ai ka kryer edhe disa te detyra te tjera si: Me 1931 emrohet sekretar i batalionit Tirane. Ne vitin 1940 fillon pune ne Puke si agjent financiar. Ne vitin 1944 emrohet sekretar i nenprefektures se Pukes.Ne vitin1946 emrohet nenpunes prane zyres se gjendjes civile Puke dhe ne vitin 1967 emrohet Hoxhe ne Xhamine e fshatit Lajthize.

Shaban Rexha vdiq me 18.06.1976 ne fshatin Lajthize te Pukes ne moshen 75 vjecare.

Muajt ne vazhdim Myftinia e rrethit Puke ne bashkepunim me Idriz Ahmetaj autor i librit, do behet edhe promovimi i librit “Shaban Rexh Ahmeti Njeriu i puneve te mira“.

Pergatiti: Gezim Kopani

Leave a Reply