Njoftim: Neser 30 prill 2018 eshte nata e trete e mire e Beraetit

Myftinia Puke njofton myslimanet e rrethit Puke se neser date 30 prill 2018 eshte nata e trete e mire e Beraetit.

Netet e mira jane udhezues dhe keshillues per myslimanet per pritjen e muajit Ramazan. Keto nete keshillojne myslimanet per sjellje te mire dhe pune te mira si dhe largimin nga veprat e keqia. Nata e trete e mire bie ne muajin Shaban ne te cilin profeti Muhammed a.s. perkushtohej me agjerim dhe pune te mira.

Ne nje hadith tregohet se Aishja r.a. tregon se: “Nuk e kam pare te derguarin e Allahut te agjeroj ndonje muaj te terin vetem se muajin Ramazan dhe nuk e kam shikuar te derguarin e Allahut te agjeroj ne ndonje muaj aq shume ashtu sic e kam shikuar  te agjeroj gjate muajit Shaban.(Buhari, Muslimi)

Per agjeruesit njoftojme qe syfyri mbyllet ne oren 03:49 ndersa iftari behet ne oren 19:43

Per me shume kliko ketu: http://myftiniapuke.org/?p=9832

Leave a Reply

Kush lindi sot?

KUSH LINDI SOT? L I N D I Mëshira e Gjithësisë- Mëshira e Njerëzisë. Në çastet më të errëta të historisë, Në Hixhaz, në qytetin Meke t’Arabisë, Lindi Mëshira e Gjithësisë – Lindi Mëshira e Njerëzisë. Kush lindi sot? Lindi sot krijesa më e dashur E t’Madhit Zot. Lindi më i madhëruari, Më i merituari, […]