Home » Entries posted by Myftinia Puke (Page 97)
Stories written by Myftinia

Islami, lëvizje për rend botëror (1)

Islami, lëvizje për rend botëror (1)

Qysh në 622 pas Krishtit, në ditën e parë të Hixhretit ose të epokës islame – ditë në të cilën Profeti Muhamed emigroi nga Meka në Medine – umeti i Islamit u themelua si një komunitet, si një shtet dhe si një rend botëror. Ishte një lëvizje që shkonte përtej fisit, kombit dhe sundimit, për […]

Shkolla e Lartë “Hëna e Plotë” ( Bedër) përfundon procesin e akreditimit

Shkolla e Lartë “Hëna e Plotë” ( Bedër) përfundon procesin e akreditimit

Shkolla e Lartë “Hëna e Plotë” (Bedër) përfundon procesin e akreditimit. Pas një pune të gjatë, të nisur rreth një vit më parë, me firmosjen e urdhrit nr.223. datë 4.6.2013 nga ana e Ministrit të Arsimit dhe Shkencës, z. Myqerem Tafaj, në përputhje me vendimin nr.469, datë 3.5.2013 të Këshillit të Akreditimit, universiteti ka marrë […]

Jemeni njeh zyrtarisht pavarësinë e Kosovës

Jemeni njeh zyrtarisht pavarësinë e Kosovës

PRISHTINE – Qeveria e Republikës së Jemenit ka njoftuar njohjen zyrtare të Kosovës, si shtet të pavarur dhe sovran. Njoftimi është publikuar nga Ministria e Punëve të Jashtme e Jemenit, transmeton Agjencia e Lajmeve e Jemenit, Saba. “Qeveria e Republikës së Jemenit do të vendosë marrëdhënie diplomatike me Republikën e Kosovës me qëllim të fuqizimit […]

Personaliteti i njeriut, detyrat dhe normat sociale

Personaliteti i njeriut, detyrat dhe normat sociale

Roli i njeriut zë një vend të rëndësishëm në jetën shoqërore, pasi ai kryen detyra e funksione të caktuara, lidhur me të drejtat, detyrat e normat sociale. Në jetën e përditshme, me personalitetin konceptohet njeriu që kryen funksione e detyra të rëndësishme shoqërore, fetare e shtetërore. Në fenë islame personaliteti trajtohet si njeri konkret, i […]

Takim ne fshatin Qerret me rastin e nates se Miraxhit.

Share

Takim ne qytetin e Fush-arrezit me rastin e nates se Miraxhit.

Share

Përkujtohet me lutje Nata e Miraxhit në Tiranë

Përkujtohet me lutje Nata e Miraxhit në Tiranë

Mbrëmjen e 5 qershorit 2013 dhjetëra besimtarë u mblodhën në xhaminë Et’hem Beut në Tiranë për të adhuruar Zotin, për t’u lutur, e kënduar Kur’an në natën e shënuar të Miraxhit, natë në të cilën profeti Muhamed (a.s.) kapërceu qiejt dhe komunikoi drejtpërsëdrejti me Krijuesin e Gjithësisë. Në kuadër të tre muajve të begatë, Komuniteti […]

Zhvillohet ne qytetin e Pukes nje seminar kushtuar nates se Miraxhit.

Zhvillohet ne qytetin e Pukes nje seminar kushtuar nates se Miraxhit.

  Myftinia e rrethit te Pukes me rastin e nates se madhe “Miraxh” ne sallen e leksioneve te Pallatit te Kultures Puke zhvilloi me date 05 qershor 2013 seminarin me teme: “Nata e madhe e Miraxhit dhe vlerat e saj.” Seminari startoj me leximin e disa pjeseve Kur’anore dhe me pas me ilahi. Me pas […]

Nata e Miraxhit ne Xhamin e qytetit te Pukes.

Nata e Miraxhit ne Xhamin e qytetit te Pukes.

Gjate dites se sotme Myftiu i Pukes Gezim Kopani ka zhvilluar nje bisede fetare me xhematin e Xhamise Puke me rastin e nates se Miraxhit.  Kjo bisede u zhvillua pas namazit te ikindise ku moren pjese dhjetra besimtare mysliman. Myftiu pasi predikoi mbi vlerat e muajit Shaban dhe te nates se Miraxhit u pergjigj pyetjeve […]

Myftinia Puke organizon nje takim ne fshatin Qerret me rastin e nates se Miraxhit

Myftinia Puke organizon nje takim ne fshatin Qerret me rastin e nates se Miraxhit

  Gjate dites se sotme date 5 qershor 2013 Myftinia e rrethit te Pukes ka zhvilluar nje takim me besimtaret e fshatit Qerret. Ne takim moren pjese shume besimtare te ketij fshati si dhe Myftiu i Pukes imam Gezim Kopani. Ne fjalen e tij Myftiu Gezim Kopani pasi falenderoj per prezecen e tyre predikoj mbi […]

Myftiu i Pukes Gezim Kopani takim urimi me rastin e zgjedhjes ne Krye te KMSH te H.Bujar Spahiu

Sot, 19 mars 2019, Myftiu i Pukes Gezim Kopani i shoqeruar nga disa antar te Keshillit te Myftinise Puke zhvilloj nje vizite zyrtare ne Komunitetin Mysliman te Shqiperise me rastin e zgjedhjes se H.Bujar Spahiut ne krye te KMSH-se. Me kete rast Myftiu i Pukes Gezim Kopani ne emrin e tij personal, te Keshillit te […]