23 vjet nga rihapja e xhamisë së Ethem Beut

“Duan ta shuajnë dritën e Zotit me propagandën e tyre…, por nuk do t’ia arrijnë qëllimit.” (Kurani)


Më 18 janar 1991, pas afro tre dekadash të ndalimit të besimit në Shqipëri, në Tiranë do të rihapej xhamia e Et’hem Beut, nga një grup nismëtarësh myslimanë si: Xhavit e Iljaz Alimehmeti, Ramazan Rysheku, Ibrahim Balla, etj.
Rihapja e kësaj xhamie u bë me një ceremoni modeste por që njohu një pjesëmarrje të gjerë, të cilën e dëshmon kjo fotografi e asaj kohe, e shkrepur nga Hysen Gostivari. Në fytyrat e pjesëmarrësve lexohet gëzimi për këtë ngjarje të madhe, e cila shënonte rikthimin e besimit në jetën e tyre, pas një diktature të shfrenuar dhe një regjimi të ashpër komunist i cili u përpoq të çrrënjosë fenë dhe besimin por që kurrë nuk ia doli mbanë.
Atë të premte janari për qytetarët e Tiranës kishte zbardhur një ditë e madhe, e cila do t’i ringjallte shpresën për ditë më të mira.

Home

Leave a Reply