Vendi i nenes

Ata qe duan te heqin fjalen NENE do te thote se jane njerez pa asnje vlere. Ketyre tipave nuk u duhet dhene asnje mundesi per te realizuar mendimet djallzore qe minojne vlerat dhe vendin e nenes, babait dhe familjes. Nese nuk do ishte nena, do ishin keta qe duan keto ndryshime?

Ebu Hurerja tregon se u paraqit nje here nje person tek Profeti Muhammed a.s. dhe e pyet: “Cili eshte personi i cili duhet respektuar dhe dashur me se shumti? Profeti Muhammed a.s. tha: Nena! Perseritjet pyetja; Po Pastaj? Profeti s.s. tha: Nena! Po pastaj ? Profeti a.s. tha: Nena ! Ne heren e katert tha: Babai! Dhe me pas Profeti a.s. tha: Pastaj te tjeret qe ke, te afermit.” (Muslimi)

Ne lidhje me respektin ndaj prinderve Allahu xh.sh. thote ne Kur’an:
Ne njeriun e kemi urdheruar per sjellje te mire ndaj prinderit te vet, sepse nene e vete ate e barti me mund pas munde dhe pas dy viteve ia ndau gjinin. E porositem te jesh mirenjohesj ndaj Meje (Allahut) dhe ndaj dy prinderve, pse vetem tek Une (Allahu) eshte kthimi juaj.” (Llukman; 14)


Gezim KOPANI
(Myfti i rrethit Puke)

Burimi: https://gezimkopani.blogspot.com/2021/06/vendi-i-nenes.html

Leave a Reply