Lutje per shendetin

Kur Profeti Muhammed a.s. i bente lutje Allahut xh.sh. per shendet, thoshte kete lutje:
” O Zot ! Me mbro trupin, syte dhe veshet e mi ! ” (Ebu Davud)Ne nje hadith tjeter kemi ku tregon se profeti Muhammed a.s. lutej per shendetin duke bere kete dua:
” Zoti im! Me fal mua, me meshiro, me udhezo ne rruge te drejte, me jep shendet dhe me furnizo me miresi ! ” (Muslim) 

Kur e kan pyetur profetin Muhammed a.s. se cila eshte lutja me e mire qe duhet bere? Ai ka thene:
Kerkoni mirsit e Allahut dhe shendet ne kete bote dhe boten tjeter ” Me pas shtoj: ” Nese i keni keto, atehere do jesh i shpetuar ne kete bote dhe tjetren.” (Ibn Maxhe)
Ndersa Ebu Bekri ka thene: “Pas besimit (imanit) ashkujt nuk eshte dhene gje me te mire se sa shendeti
Pergatiti
Gezim KOPANI
(Myfti i rrethit Puke)

Burimi: https://gezimkopani.blogspot.com/2021/05/lutje-per-shendetin_30.html

Leave a Reply