Rendesia e mposhtjes se Nefsit

Vendi ku eshte zhvilluar lufta e Hendekut ne Arabi
Vendi ku eshte zhvilluar lufta e Hendekut ne Arabi

Tregim

“Po zhvillohej lufta e Hendekut, ndersa po luftonte imam Ali r.a. ven poshte vetes kundershtarin, armiku e peshtyn ne fytyre. Hz.Ali r.a.çohet menjehere dhe nuk e vret armikun.
Armiku i habitur e pyet. Perse nuk me vrave? Aliu r.a. i thote: Jeta dhe pasuria jote jane haram per mua. Une nuk mund te te vras. Vetem ne lufte, Allahu mund te me jape leje qe te te vras. Pak me pare, ne lufte, une te munda, te ula poshte dhe u bera gati per te te vrare, mirepo kur ti me pershtyre, nefsi im u rebelua. Une vrava nefsin time per Allahun, sesa te te vrisja ty per nefsin. Ky eshte shkaku qe ti shpetove.”

Tregohet se per shkak te kesaj sjellje se hz.Aliut, personi ne fjale ka pranuar fene islame.

Vaiz i mbajtur nga Imam Gezim Kopani ne Xhamin e qytetit te Pukes
6 shtator 2013

Leave a Reply