Myftinia Puke apel besimtareve per te grumbulluar faktet historiko-islame ne Puke.

Myftinia e rrethit Puke ne kuader te grumbullimit te fakteve historiko-islame ne rrethin e Pukes fton te gjithe besimtaret mysliman te behen pjese

Xhamia e vjeter ne Koder Hani Puke bere ne vitin 1916.
Xhamia e vjeter ne Koder Hani Puke bere ne vitin 1916.

e ketij procesi me qellim te pasqyrimit te fakteve historike dhe rolit qe feja islame ka luajtur ne rrethin e Pukes. Me shume interes jane: doreshkrimet te vjetra, tapi te tipit “vakuf”, fotografi xhamiash,Myftish,Imamesh,Vaizash, Myezinash etj. Fotografi te Xhamiave dhe Mejtepeve. Kushdo qe disponon dicka eshte i lutur ti na sjell cdo dite te xhuma pran xhamise se qytetit te Pukes.

Puke me 03.12.2014

Leave a Reply