Poezi nga Gëte

Mos u vono, se tutje sulet jeta!
Kalo si trim guxo pa ardhur vdekja!
Një punë bëje të lartë dhe të fortë,
të cilën koha kurrë s’mund ta mposhtë.
Mbi dhe nam të mirë lër përjetë,
s’prish punë që si shokët vdes dhe vetë…
– Gëte

Leave a Reply