Njoftim: Me datë;23.04.2017 është nata e dytë e Mirë e Israsë

Myftinia Puke njofton te gjithe besimtaret mysliman te rrethit Puke se me date 23.04. 2017 eshte nata e dyte e Mire e Isras  e cila njihet edhe si nata e Miraxhit. Njoftojme agjeruesit e kesaj nate se syfyri mbyllet ne oren 04:02 ndersa iftari behet ne oren 19:35.

Kjo eshte nje nate qe Allahu xh.sh e permend edhe ne Kur’an tek surja me te njejtin emer El Isra ku verseti i pare i kesaj surje Allahu xh.sh fol mbi udhetimin qe beri profeti Muhammed a.s. nga Qabje ne xhamin e El Aksa dhe me pas udhetimin e Miraxhit.

Allahu xh.sh thote:

Pa te meta eshte Lartmadheria e Atij qe robin e Vet e kaloi ne nje pjese te nates prej Mesxhidil Haramit (prej Qabes) gjer ne Mesxhidil Aksa (Bejti Mukaddes), rrethinen e se ciles Ne e kemi bekuar , (ia beme kete udhetim) per t’ia treguar atij disa nga argumentat Tona. Vertet, Ai eshte degjuesi (i fjaleve te Muhammedit), pamesi (i puneve te Muhammedit). (El Isra 01)

Per me shume klikoni ketu: http://myftiniapuke.org/?p=2440

po ashtu edhe ne kete link:  http://myftiniapuke.org/?p=2448

Po ashtu edhe ne kete link: https://gezim-kopani.blogspot.al/2011/06/rendesia-e-nates-se-dyte-miraxh.html

Leave a Reply