Njoftim: Me 26 janar 2023 eshte nata e pare e mire Regaib

Myftinia Puke njofton te gjithe besimtaret mysliman te rrethit Puke se me date 26 janar 2023 eshte nata e pare e mire Regaib. Kjo nate bie ne muajin Rexhep i cili sebashku me muajin Shaban paralajmerojne per ardhjen e muajit te bekuar te Ramazanit. Ne lidhje me muajin Rexhep Profeti Muhammed a.s ka bere kete lutje: “Allahumme berik lena fi rexheb ve shaban ve beligna ramadan.”d.m.th: “Zoti Im! Na begato muajin Rexhep dhe Shaban dhe na mundeso te arrim muajin Ramazan!” (Ibn Hambel, el Musnet 1,256)

Leave a Reply