Falet Fiter Bajrami ne rrethin e Pukes

Qe ne oret e para te mengjesit qindra besimtare mysliman te rrethit te Pukes i jane drejtuar xhamive per te kryer faljen e namazit te Fiter Bajramit.

Ceremonia kryesore u zhvillua ne xhamin e qytetit te Pukes ku Myftiu i Pukes Gezim Kopani ka drejtuar ceremonin e Fiter Bajramit. Ne fjalen e tij Myftiu Gezim Kopani nder te tjera tha: “…Islami dhe muaji ramazan meson myslimanet te jene te mire, te sjellshem dhe i fton ato ne kryerjen e veprave te mira. Profeti Muhammed a.s. thote: “Te miret ne kete bote, do jene te mire edhe ne boten tjeter. Te kqit ne kete bote te jene te kqi edhe ne boten tjeter. Po ashtu profeti Muhammed a.s. thote: Mos kini zili njeri tjeterin,mos te mashtroni njerit tjeterin, mos tia ktheni shpinen njeri tjeterit kur ai ka nevoj..”

Ne fund ceremonia e namazit te Fiter Bajramit u permbyll me nje dua.

Po ashtu fiter bajrami u krye edhe disa zona te tjera te rrethit te Pukes.

Puke 15 qershor 2018

Materiali eshte ne perpunim …. 

IMG-20180615-WA0001 IMG-20180615-WA0002 IMG-20180615-WA0021 IMG-20180615-WA0023 IMG-20180615-WA0028 IMG-20180615-WA0032 IMG-20180615-WA0037 IMG-20180615-WA0049 IMG-20180615-WA0069 IMG-20180615-WA0083 IMG-20180615-WA0098 IMG-20180615-WA0106 IMG-20180615-WA0107 IMG-20180615-WA0109 IMG-20180615-WA0110

 

 

Leave a Reply