Deklarata e Hoxhe Shaban Rexhes me rastin e hapjes se shkolles se fshatit Micoj

DEKLARATA AUTENTIKE E MBAJTUR NGA HOXHE SHABAN REXHA ME RASTIN E HAPJES SE SHKOLLES NE FSHATIN MICOJ,PUKE

Hoxhe Shaban Rexha
Hoxhe Shaban Rexha

Une i nenshkrumi Shaban Rexha , lindun ne katundin Lajthize te qendres se qytetit Puke me 9.11.1901, deklaroj si vijon:
“Ne marrreveshje me pleqesin e katundit Micoj u vendos me hape shkollen, me zhvillue mesime fetare dhe ne mesimin e gjuhes shqipe vullnetarisht. Mesimet vullnetare i kam pas fillune ne fruer te vitit 1924. Me ane te nji lutjeje qe i drejtova ish-Inspektorise se Arsimit Shkoder me 30 gusht 1925. Inspektoria mbasi e pati percjelle lutjen time ne favor te punes qe pata vazhdue, lutja kje pranue dhe u emnova mesues zyrtarisht tue fillue nga 1 nandori 1925.

Nxenesit qe kan pas marr mesime jo vetem fetare nder te tjere jane:

Hysen Bajrami

Syl Elezi

Arif Izlami

Zeqir Selimi

Brahim Sadria

Hasan Osmani

Halil Cana

Veli Bejtja

Uke Salihi

Mehmet Barjami

Adem Brahimi

Man Ademi

Rruste Rexhepi

Mustafe Rexhepi

Ahemt Idrizi

Zog Hyseni

Mustafe Ademi

Veli Sadiku

Aishe Kadria

Raze Osmani

Sanie Velia

Hate Rama

Imam Shaban Rexha mbahet mend si hoxha i pare i xhamise se fshatit Micoj. Po ashtu edhe si mesuesi i pare i Mejteptit te Xhamise Micoj. Po ashtu imam Shaban Rexha ka sherbyer edhe ne Xhamin e fshatit te Lajthize si me raste edhe ne disa xhami te tjera te Myftinise se rrethit Puke.

Pergatiti: Gezim Kopani

Leave a Reply