Pse ne Kur’an zemra ka dy emra?

Zemra
Pse ne Kur’an Allahu xh.sh. zemres i ka vendosur dy emra?
 
Ne suren El Kasas, ajeti 10, Allahu xh.sh. zemren e permend me dy emra: a) fuad dhe b) Kalb.
a). Fuad ka kuptimin e nje zemre tetrazuar, te tensionuar, (pesimist)
b). Kalb ka kuptimin e nje zemre te qet, (optimist)
 
E pare vjen per shkak te zbrastis (ose humbjes se besimit) (pesimist), ndersa e dyta per shkak te besimit (optimist).
 
Kjo eshte permendur me rastin e zemres se nenes se Musait a.s; ku Allahu xh.sh. ne Kur’an thote:
Zemra e nenes se Musait agoi e zbrazet (kur kuptoi se ka rene ne duar te faraonit) dhe gati ta zbuloje ate (femijen), sikur te mos i forconim Ne zemren e saj qe te behet e bindur (ne pretimin e Allahut).” (El Kasas; 10)
 
Prandaj besimtari/ja cdo here duhet te jete optimist  duke besuar ne Allahun xh.sh. Dhe kjo lloj zemre te cilen Allahu e quan Kalb eshte zemer e lumtur.

Leave a Reply

Myftinia Puke zhvillon takim ne fshatin Qerret ne kuader te nates se bekuar Berat

Ne kuader te nates se bekuar Berat, sot 18 prill 2019 Myftinia Puke ka zhvilluar ne xhamin e fshatit Qerret nje takim me grat dhe vajzat e ketij fshati. Myftiu i Pukes Gezim Kopani i shoqeruar nga bashkeshortia e tij si dhe Forumi i Gruas Myslimane per fshatin Qerret. Takimin e pershendeti Myftiu i Pukes […]