Home » Archives by category » Aktualitet (Page 2)

Myftinia Puke u gjendet prane rreth 200 familjeve

Myftinia Puke u gjendet prane rreth 200 familjeve

Dje date 19.01.2018 Myftinia Puke me mbeshtetjen e Bashkesise Islame te Republikes se Kosoves u gjendem prane rreth 200 familjeve ne rrethin e Pukes. Ne kete projekt social u perfshi xhamia Puke, nxenesit e Mejtepeve te Pukes, Fushe Arrezit, Qerretit , femije jetim, personat me aftesi ndryshe etj. Allahu xh.sh. ua shperblefte me xhennet dhuruesve […]

Zhvillohet mbledhja e radhes e Keshillit te Myftinise Puke

Zhvillohet mbledhja e radhes e Keshillit te Myftinise Puke

U zhvillua me date 13 janar 2018 mbledhja e radhes e Keshillit te Myftinise Puke me kete rend dite; Analiza e Vjetore e Punes se Myftinise Puke per vitin 2017 Plani Vjetor i Punes per vitin 2018 Te ndryshme. Mbasi u miratua rendi i dites , mbledhjen e drejtoi Myftiu Gezim Kopani i cili lexoi Analizen […]

Myftiu i Pukes Gezim Kopani ; Kurset islame jane thesar i çmuar qe duhen vlersuar dhe mbeshtetur

Myftiu i Pukes Gezim Kopani ; Kurset islame jane thesar i çmuar qe duhen vlersuar dhe mbeshtetur

Sot 16 dhjetor 2017, Myftiu i Pukes Gezim Kopani mori pjese ne nje takim te organizuar nga shoqata B.K.I. Puke me prinderit e nxenesve te Mejtepit te Pukes. Gjate fjales se tij Myftiu i Pukes Gezim Kopani nder te tjera tha: “…Kurset zyrtare islame jane thesar i çmuar qe duhen vlersuar dhe mbeshtetur. Fal Zotit Mejtepi […]

Kryetarja e Komitetit Shteterore Per Kultet Loreta Aliko zhvillon vizite ne Myftinine e Pukes

Kryetarja e Komitetit Shteterore Per Kultet Loreta Aliko zhvillon vizite ne Myftinine e Pukes

Me kerkese te kryetares se Komitetit Shteterore Per Kultet znj.Loreta Aliko u zhvillua sot 22 nentor 2017 nje takim zyrtare ne Myftinine e Pukes nga ku u prit nga Myftiu Gezim Kopani. Kryetarja e KSHK-se beri te ditur arsyen e vizites dhe kerkoj te vihet ne dijeni per situaten aktuale ne Myftinine e Pukes, nder […]

Fjala e kreut të KMSH-së H.Skender Bruçaj në simpoziumin e zhvilluar në Pukë më 11.11.2017

Fjala e kreut të KMSH-së H.Skender Bruçaj në simpoziumin e zhvilluar në Pukë më 11.11.2017

Bismil-lahi Rrahmani Rrahim! I nderuar Myfti i Kosovës Naimef. Tërnava I nderuari Myfti i Pukës Gëzim Kopani Të nderuar përfaqësues të pushtetit vendor, Motra dhe vëllezër! Falënderimet dhe lavdërimet e pafundme i takojnë Allahut te Lartësuar, Krijuesit tëGjithësisë, që e nderoi njeriun me mirësinë e të qenit rob i të Madhëruarit, duke e zbukuruar atë […]

Fjala e Myftiut te Kosoves H.Naim Ternava ne simpoziumin e zhvilluar ne Puke me 11.11.2017

Fjala e Myftiut te Kosoves H.Naim Ternava ne simpoziumin e zhvilluar ne Puke me 11.11.2017

MEJTEPET INSTITUCIONE QË U PARAPRINË HAPJES SË MEDRESEVE DHE SHKOLLAVE TË TJERA TË KOHËS* I nderuari kryetar i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, Skënder Bruçaj, I nderuari myfti i Pukës, Gezim Kopani Të nderuar efendilerë, Zonja dhe zotërinj; Ndihem i privilegjuar që sot jam pjesëmarrës në këtë aktivitet të organizuar nga Myftina e Pukës, andaj më […]

Kreu i KMSh-së Bruçaj dhe Kreu BIK-ut Ternava vizitë në Myftininë e Pukës

Kreu i KMSh-së Bruçaj dhe Kreu BIK-ut Ternava vizitë në Myftininë e Pukës

Vizitë e veçantë ishtë ajo që kreu i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë H.Skender Bruçaj dhe ajo e Myftiut të Bashkësisë Islame të Kosovës H.Naim Ternava. Dy krerët e lartë të myslimanëve u priten nga Myftiu i Pukës Gëzim Kopani si dhe disa anëtarë të Këshillit të Myftinisë Pukë. Në fjalen e mirëseardhjes Myftiu Gëzim Kopani […]

Myftinia Pukë zhvillon aktivitet me tematik historiko shkencore për Mejtepet e Pukës

Myftinia Pukë zhvillon aktivitet me tematik historiko shkencore për Mejtepet e Pukës

Aktivitet i veçantë ishte ai që Myftinia Pukë zhvilloj me 11 nëntor 2017 në Pallatin e Kulturës Pukë në kuadër të arsimit me titull: “Mejtepet e Myftinisë Pukë dhe Rolet e Tyre.” Në këtë aktivitet mori pjesë Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë H.Skender Bruçaj , Myftiu i Republikës së Kosovës H.Naim Tërnava, Myftiu i […]

U zhvillua ne qytetin e Pukes nje ndeshje futbolli me rinin e fshatit Qerret Puke

U zhvillua ne qytetin e Pukes nje ndeshje futbolli me rinin e fshatit Qerret Puke

Me date 21 tetor 2017 Myftinia Puke organizoi ne qytetin e Pukes nje ndeshje futbolli me rinin e fshatit Qerret Puke. Ndeshjen e ndoqi edhe Myftiu i Pukes Gezim Kopani i cili vlerson aktivitetin duke premtuar edhe aktivitete te tjera pse jo edhe ndeshje te tjera mes ekipeve te ndryshme. Ky organizim zhvillohet nen kujdesin e […]

Zhvillohet ne xhamin e Pukes namazi me nxenesve te kursve islame

Zhvillohet ne xhamin e Pukes namazi me nxenesve te kursve islame

Me organizimin e Myftinise Puke dhe me mbeshtetjen e shoqates Istanbul u zhvillua sot ne xhamin e qytetit te Pukes falja e namazit te drekes ne xhamin e ketij qyteti. Ne fillim u be prezantimi i nxenesve me te ri te kursit qe Myftinia Puke ka hapur ne fshatin Rrape duke ju uruar mireseardhjen per […]