Home » Entries posted by Myftinia Puke (Page 2)
Stories written by Myftinia

Njoftim; Ka dal kalendari i ri i namazeve per vitin 2019

Njoftim; Ka dal kalendari i ri i namazeve per vitin 2019

Njoftim Myftinia Puke njofton besimtaret mysliman te rrethit Puke se ka dal kalendari i namazeve per vitin 2019. Ate mund ta terhiqni cdo dite prane Myftinise Puke, xhamise Puke, Qerret, Iballet etj.   Share

Ebu Hamid ibn Muhammed Gazaliu – Jeta, vepra dhe aspekte të idesë –

Ebu Hamid ibn Muhammed Gazaliu – Jeta, vepra dhe aspekte të idesë –

Nga: Nexhat Ibrahimi I. Rrethanat shoqërore Shekulli V h./X karakterizohej me mosbesim e shfrenim, rrëmujë dhe shëmti të të gjitha llojeve në shtetin islam. Kjo gjendje përfshiu të gjitha bashkësitë, popujt, besimet, pra edhe pjesën e Iranit, të njohur në histori si krahina e Horasanit. Ndryshimi i kësaj gjendjeje kërkonte jo shkopin magjik të magjistarit, por një […]

Njoftim per marrjen e Lejes se Zhvillimit per rindertimin e xhamise se Koder Hanit

Njoftim per marrjen e Lejes se Zhvillimit per rindertimin e xhamise se Koder Hanit

Myftinia Puke njofton besimtaret se dje me vendim nr.18 date; 04.12.2018, eshte marr “Leja e Zhvillimit” nga Bashkia Puke per rindertimin e xhamis se vjeter te Koder Hanit. Sipas maveshjes me KMSH, xhamia sponsorizohet dhe ndertohet nga Fondacioni Miresia. Me lejen e Zotit, ne pak kohe ose dite , ne vartesi te ecjes se proceduarave […]

Lindjes profetike , poezi

Lindjes profetike , poezi

Ne numrin 8-te te revistes “Kultura Islame” te vitit 1940 eshte publikuar poezia “Lindjes profetike” kushtuar Muhammedit a.s. te cilen po e publikojme si me poshte shenon: “Rebiyl-evvel e dymbedhjeta dite Gjithesise mbare ç’i solli nje drite Driten, qe ndriçoi gjithe hapsiren Diellin, qe i çduku botes erresiren.   Levdime te qofshin, o i Madhi […]

Universari i te madhit Muhammed a.s.

Universari i te madhit Muhammed a.s.

Ne revisten “Kultura Islame”, nje vit me vone, ne numrin 20-21 (prill-maj 1941) gjejme nje shkrim me titull: “Universari te madhit Muhammed a.s.”, i cili ne pika te shkurtra pershkruan perkujtimin e ditelinjdes se Muhammedit a.s. me 8.4.1941 mbajtur ne xhamin e vjeter te Tiranes. Ne kete shenim te lindjes se Pejgamberit a.s. ishin tubuar […]

Për fe dhe atdhe: argumentet e klerit mysliman në debatin mbi modernizimin e Shqipërisë në vitet 20-30

Për fe dhe atdhe: argumentet e klerit mysliman në debatin mbi modernizimin e Shqipërisë në vitet 20-30

nga Dr. Enis Sulstarova, Universiteti i Tiranës Abstrakt Gjatë viteve 20-30 të shekullit të kaluar, Shqipëria zyrtarisht ishte një vend laik, megjithatë në praktikë, shteti, duke vepruar si agjent i njësimit kombëtar, synonte të vinte nën kontrollin e tij organizimin e sferës fetare. Elita politike, në emër të modernizimit dhe oksidentalizimit të vendit kërkonte sidomos të […]

Hytbja e Lamtumires e mbajtur nga Profeti Muhammed a.s.

Hytbja e Lamtumires e mbajtur nga Profeti Muhammed a.s.

HYTBJA E LAMTUMIRES “O njerez! Degjoni me kujdes fjalet! Nuk e di , ndoshta pas ketij viti nuk do te jemi bashke me ju !   O njerez! Ashtu sic eshte shenjte kjo dite, ashtu sic eshte i shenjte ky muaj, ashtu sic eshte i shenjte ky qytet, ashtu jane te shenjta edhe jeta, pasuria […]

Haxhi Vehbi Dibra firmetar i Pavaresise

Haxhi Vehbi Dibra firmetar i Pavaresise

Haxhi Vehbi Dibra (Agolli) (1867-1937)  Kryetar i Kongresit të Dibrës, Myfti i Dibrës, Kryetari i parë i Kuvendit më 1912, Myfti i Përgjithshëm, Kryetar i Gjyqit të Naltë të Sheriatit, Kryetari i Parë i Komunitetit Mysliman, dijetari i madh Haxhi Vehbi Agolli (Dibra) lindi në Dibër të Madhe me 12.03.1867, në një familje të nderuar, në […]

Kush lindi sot?

Kush lindi sot?

KUSH LINDI SOT? L I N D I Mëshira e Gjithësisë- Mëshira e Njerëzisë. Në çastet më të errëta të historisë, Në Hixhaz, në qytetin Meke t’Arabisë, Lindi Mëshira e Gjithësisë – Lindi Mëshira e Njerëzisë. Kush lindi sot? Lindi sot krijesa më e dashur E t’Madhit Zot. Lindi më i madhëruari, Më i merituari, […]

Perkujtohet ne xhamin e fshatit Qerret jeta e Profetit Muhammed a.s.

Perkujtohet ne xhamin e fshatit Qerret jeta e Profetit Muhammed a.s.

Sot 15 nentor 2018, pas namazit te akshamit ne xhamin e fshatit Qerret, Myftiu i Pukes Gezim Kopani i shoqeruar nga imam Bekim Sokoli zhvilloj nje vaiz me xhematin e kesaj xhamie. Myftiu Gezim Kopani pasi pershkoi shkurtimisht jeten dhe disa keshilla te Profetit Muhammed a.s. ftoj xhematin e xhamise Qerret qe te adhurojne Allahun […]

U zhvilluar ne qytetin e Pukes nje takim me Forumin e Gruas Myslimane

Kryetarja e Forumit te Gruas Myslimane prane Myftinise Puke Erjola Kopani ka zhvilluar nje takim me aktivistet e Forumit te Gruas Myslimane te qytetit te Pukes, Fushe Arrezit dhe fshatit Qerret. Ne kete takim kryetar e FGM-Puke Erjola Kopani ftoj aktivistet qe te bashkepunojme me njera tjeteren me qellim thirrjen ne rrugen e islamit te […]