Taksitë ajrore për transportin e pelegrinëve nga Xhedah në Mesxhid al-Haram

Sipas raporteve është bërë zyrtarisht e ditur se Linja Ajrore Kombëtare Saudite është gati të përdorë aeroplanët elektrik si një mjet transporti për pelegrinët për t’u ndihmuar të udhëtojnë midis Xhedas dhe Xhamisë së Madhe.
Linja ajrore kombëtare Saudite ka vendosur të përdorë aeroplanë litiumi. Ajo ka blerë rreth 100 aeroplanë nga një kompani e njohur gjermane. Aeroplanët litiumi janë aeroplanë elektrik që mund të ngrihen dhe të ulen vertikalisht.
Aeroplanët janë planifikuar të fluturojnë midis aeroportit të Xhedas dhe vendeve pranë hoteleve në Mekë, pikërisht aty ku ndodhet Xhamia e Madhe.
Kreu i komunikimit të korporatave në Arabinë Saudite, Abdullah Al Shahrani, megjithatë nuk zbuloi datën e fillimit të shërbimit të aeroplanëve, por deklaroi se linja ajrore po punon me autoritetet ligjore për të marrë lejen për përdorimin e mjeteve, që në të vërtetë do të rezultojë në përmirësimin cilësor të transportit për pelegrinët.
Më tej ai tha se është hera e parë që një ndërmarrje e tillë niset në vend.
Arabia Saudite pret miliona haxhinj nga e gjithë bota të cilët vijnë për të kryer Haxhin dhe Umren. Sipas të dhënave rreth 2 milionë haxhinj kanë kryer Haxhin në vitin 2023 pas pandemisë.
Për më tepër, 13.5 milionë haxhinj kryen Umren në vitin 2023 që është rekordi më i lartë sipas ministrit saudit të Haxhit dhe Umres, Tawfiq Al Rabiah. Gjithashtu janë futur lehtësira të ndryshme për myslimanët në vend.
Për më tepër, 13.5 milionë pelegrinë kanë kryer Umren në vitin 2023, që është rekordi më i lartë sipas Ministrit saudit të Haxhit dhe Umres, Tawfiq Al Rabiah.
Gjithashtu janë prezantuar shërbime të ndryshme për myslimanët në vend. Për të lehtësuar pelegrinët, qeveria ka lejuar hyrjen e individëve përmes çdo porti tokësor, ajror apo detar me vizë.
Pelegrinët femra nuk kanë nevojë për kujdestarë meshkuj dhe madje qytetarët sauditë mund të ftojnë miqtë e tyre për të kryer Umren. Vendet e Gjirit mund të aplikojnë për viza turistike, pavarësisht nga profesioni i tyre, dhe të kryejnë Umren.

Marr nga: https://www.islamgjakova.net/artikulli.php?id=15601

Leave a Reply